/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Prima tranșă de 44 de ambulanțe din Turcia a ajuns în Republica Moldova. Acestea sunt dotate cu cele mai performante echipamente medicale

missing
23 decembrie 2020, ora 16:25

Prima tranșă de 44 ambulanțe de tip B și C procurate din Republica Turcia au ajuns în Republica Moldova. Acestea urmează a fi atribuite Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Noile ambulanţe sunt dotate cu cele mai performante echipamente medicale.

Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătatea a efectuat procedura de achiziție publică privind achiziționarea ambulanțelor de tip B și tip C la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, conform necesităților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în cadrul Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Valoarea totală a primului lot este 2.665,428 euro.

Acestea au fost achiziționate de la operatorul economic nerezident „DAS Ozel Saglik Ambulance” (Turkey), care urmează să livreze în tranșe, alte 122 ambulanțe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram