Prima tranșă de 44 ambulanțe de tip B și C procurate din Republica Turcia au ajuns în Republica Moldova. Acestea urmează a fi atribuite Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Noile ambulanţe sunt dotate cu cele mai performante echipamente medicale.

Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătatea a efectuat procedura de achiziție publică privind achiziționarea ambulanțelor de tip B și tip C la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, conform necesităților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în cadrul Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Valoarea totală a primului lot este 2.665,428 euro.

Acestea au fost achiziționate de la operatorul economic nerezident „DAS Ozel Saglik Ambulance” (Turkey), care urmează să livreze în tranșe, alte 122 ambulanțe.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!