/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ De la două „torpede”, până la „un pumn în bot”. Șapte amenințări făcute de Igor Dodon pe parcursul mandatului său de președinte

missing
23 decembrie 2020, ora 18:37

Pe parcursul celor patru ani de mandat Igor Dodon a venit cu mai multe amenințări, adresate atât politicienilor cu care s-a aflat în coaliție, cât și celor din opoziție. În materialul de mai jos am decis să vă prezentăm șapte amenințări făcute de politician, care au nedumerit societatea. 

„…Nu se mai ridică de jos. Le dau vreo două „torpede” cum știu eu…”

Pe 4 octombrie 2019, Igor Dodon a adus critici la adresa Guvernului Sandu. Atunci președintele insista pe faptul că ar trebui făcute remanieri în Cabinetul de Miniștri. Igor Dodon le-a recomandat reprezentanților Blocului ACUM să nu se supere pe criticile sale, pentru că acestea ar putea fi mult mai dure.

„Să nu se supere pe mine că eu îi critic. Eu pot să-i critic așa că nu se mai ridică de jos. Le dau vreo două torpede așa cum știu eu și se termină lucrul foarte repede. Noi nu am cerut demisia miniștrilor, demisia nimănui, cu toate că doi-trei ar trebui să plece de acolo. Eu vin cu critici, pentru că știți cum: bate șaua să se priceapă…nu-i frumos să spui față de Guvern, dar este un proverb moldovenesc”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Răspundere penală, pentru promovarea fake news-urilor și panicii”

Pe 18 martie 2020, Igor Dodon i-a amenințat pe jurnaliști că vor fi sancționați chiar și penal, dacă vor scrie știri false cu referire la epidemie.

„Vreau să vin cu o preîntâmpinare. Vom ajunge în situația în care să propunem, inclusiv răspundere penală, pentru promovarea fake news-urilor și panicii…Pentru promovarea diferitor lucruri care se zvonesc pe rețelele sociale, despre situația într-un spital sau altul, veți fi penalizați”, a avertizat Igor Dodon.

„Dacă bătaia nu poate fi evitată, lovește primul”

În cadrul unui briefing de presă, de pe 11 mai 2020, Igor Dodon spunea că Republica Moldova nu are nevoie de o criză politică, dar de o anumită stabilitate și le-a recomandat politicienilor din opoziție să se gândească bine înainte de a da jos Guvernul Chicu. Atunci, Igor Dodon a trecut la amenințări directe și a atenționat că va lovi primul și îi va taxa dur pe cei care vor îndrăzni să numească un nou Guvern.

„Un cunoscut de-al meu spune că, dacă bătaia nu poate fi evitată, lovește primul. O s-o primiți direct. Vreți lucrul ăsta? Asumați-vă! Unii împart deja pielea ursului. La noi la vânători este cea mai mare greșeală. Rămâi fără nimic…Unii deja formează guverne din oamenii lui Plahotniuc și ai lui Șor. Vreți să procedați ca în Parlamentul precedent? O să fiți taxați”, a amenințat Igor Dodon.

„Până nu primesc în bot, nu înțeleg”

Mai în glumă, mai în serios, Igor Dodon și-a etalat pumnul pe 13 noiembrie 2020, atât în cadrul vlogului său „Președintele Răspunde”, cât și la manifestația organizată de socialiști în acea zi. Politicanul s-a arătat supărat pe criticile aduse în adresa sa de către opoziție Pîn pragul turului doi al alegerilor prezidențiale. 

„Deja am experiență. Eu pot să fac față loviturii”, a spus Igor Dodon în cadrul vlogului său, pe 13 noiembrie în jurul orei 09:00. Două ore mai târziu, în jurul orei 11:00, politicianul s-a adresat opoziției și a declarat: „Ei și-au luat nasul la purtare. Până nu primesc în bot, nu înțeleg. Noi trebuie să fim duri”.

„Încet și cu jale le vine timpul, asta eu vă spun la sigur”

Pe 8 decembrie, șeful statului i-a amenințat pe deputații democrați Pavel Filip și Dumitru Diacov, făcând aluzie că vor răspunde pentru faptul că mai întâi au votat pentru Guvernul Chicu, care a fost investit pe 14 noiembrie 2019, ulterior au cerut demisia acestuia. 

„Iaca Diacov poate să voteze cu Filip, pentru că ei îi „vanica stanica”, azi așa, mâine așa. Ei au votat pentru Guvernul acesta și acum sunt gată să voteze pentru demisie și am văzut cum strigau și ei în piață. Eu o să le amintesc peste vreo jumate de an cum în toamna anului trecut spuneau că „pe noi ne-a impus Plahotniuc” să strigăm jos Dodon, dar acum cine v-a impus? Dar o să le vină timpul. Încet și cu jale le vine timpul, asta eu vă spun la sigur”.

„Dacă-i dădeam voie lui Vasea Bolea, pe vreo șase îi cârliga”

După ședința cu altercații din Parlament de pe 3 decembrie curent, în cadrul căreia mai mulți deputați din Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) s-au îmbrâncit cu deputații socialiști, Igor Dodon a venit cu amenințări la adresa opoziției.

„Cei care ieri s-au bătut, dar de unde au primit, de la mama lor. Da cum altfel. Ați văzut ce europene aveți voi. Noi acolo avem câțiva maeștri în sport și așa mai departe. Încă odată vă spun, dacă-i dădeam voie lui Vasea Bolea, pe vreo șase îi cârliga acolo”.

„Totul abia începe”.

În ultima zi de mandat prezidențial, 23 decembrie 2020, Igor Dodon a venit cu amenințări la adresa opoziției. În cadrul unui briefing matinal de presă, Igor Dodon a spus că: „Totul abia începe”. 

„Eu am văzut că au fost multe critici în adresa mea, a Guvernului Chicu. Perioada următoare va fi una foarte interesantă. Când se finalizează o partidă, imediat începe următoarea. Și stimați, și unii nestimați oponenți politici, totul abia începe”.

Tot în cadrul briefingului, Igor Dodon a spus că după inaugurare, toată responsabilitatea pentru situația din țară cade pe umerii Maiei Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram