/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 285: Rachetă găsită în livadă la Briceni și risc de pană de curent. Putin, filmat pe podul Crimeei

Stoianoglo oferă detalii despre dosarul pornit pe „Gazprombank” din Rusia, despre care a vorbit și Platon

24 decembrie 2020, ora 23:04

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a oferit detalii despre dosarul pornit pe „Gazprombank” din Federația Rusă, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, ediția difuzată pe data de 24 decembrie curent. 

„Noi avem deschis un dosar penal pe numele companiei „Gazprombank” din Federația Rusă. O sută de milioane de dolari au fost transferați ilegal pe contul acestei bănci, în luna septembrie, anul 2014. Noi investigăm acest transfer. Banii trebuie să fie întorși în buget. Ne este greu să facem aceasta în cadrul unui dosar penal, dar din câte cunosc, Veaceslav Platon a formulat declarații de creanță pe „Gazprombank” în sumă de 209 milioane dolari și le-a prezentat Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Specialiștii din cadrul Procuraturii au analizat aceste declarații și credem că au perspectivă juridică”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Anterior, tot la „Politica Nataliei Morari”, Veaceslav Platon a spus că este demonstrată vinovăția BNM în dosarul frauda bancară. Mai mult, controversatul om de afaceri a declarat că în frauda bancară ar fi fost implicată și banca rusă „Gazprombank”.

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram