Simbolul care indică limba în care este afișată pagina online a Președinției a fost schimbat din MD (limba moldovenească), în RO (limba română), pe motiv că Maia Sandu deține cetățenia României. Despre aceasta a declarat ex-președintele Igor Dodon, pe 25 decembrie, în cadrul unui interviu pentru postul rusesc de televiziune „Rusia 24”, în timp ce se afla la Moscova.  

„Pentru prima oară în istoria țării funcția de președinte este ocupată de către o femeie, nu am nimic împotriva femeilor, dar șefa statului dețină cetățenie dubă, a Republicii Moldova și a României….Iată din ce motiv una dintre primele decizii a fost ca să fie schimbată limba. Cred că nu este corect ca președintele să aibă posibilitatea să dețină cetățenie dublă. ”, a spus Igor Dodon.

Amintim că pe 24 decembrie, ziua în care a avut loc inaugurarea președintei Maia Sandu, pe site-ul Președinției a fost schimbat simbolul care afișează limba în care este prezentată pagina online a instituției. Astfel, limba moldovenească a fost înlocuită cu limba română, iar insigna MD a fost schimbată cu RO.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!