/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Dodon: Limba pe site-ul Președinției a fost schimbată din MD în RO pe motiv că Sandu deține cetățenia României

27 decembrie 2020, ora 15:54

Simbolul care indică limba în care este afișată pagina online a Președinției a fost schimbat din MD (limba moldovenească), în RO (limba română), pe motiv că Maia Sandu deține cetățenia României. Despre aceasta a declarat ex-președintele Igor Dodon, pe 25 decembrie, în cadrul unui interviu pentru postul rusesc de televiziune „Rusia 24”, în timp ce se afla la Moscova.  

„Pentru prima oară în istoria țării funcția de președinte este ocupată de către o femeie, nu am nimic împotriva femeilor, dar șefa statului dețină cetățenie dubă, a Republicii Moldova și a României….Iată din ce motiv una dintre primele decizii a fost ca să fie schimbată limba. Cred că nu este corect ca președintele să aibă posibilitatea să dețină cetățenie dublă. ”, a spus Igor Dodon.

Amintim că pe 24 decembrie, ziua în care a avut loc inaugurarea președintei Maia Sandu, pe site-ul Președinției a fost schimbat simbolul care afișează limba în care este prezentată pagina online a instituției. Astfel, limba moldovenească a fost înlocuită cu limba română, iar insigna MD a fost schimbată cu RO.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram