Procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă cu anabolizante.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, învinuitul a pledat nevinovat și a menținut declarațiile date în calitate de bănuit.

Procurorii au înaintat un demers cu solicitarea de aplicare a măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile în cazul fostului Ambasador.

La moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în lipsa acestuia, cu anunțarea în căutare.

În privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Investigațiile pe acest caz continuă pentru stabilirea tuturor făptuitorilor, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegilor.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Amintim că, luni, 28 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost fost reținut într-un dosar privind contrabanda cu anabolizante.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!