/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Procurorii solicită plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a fostului Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă

missing
30 decembrie 2020, ora 09:58

Procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă cu anabolizante.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, învinuitul a pledat nevinovat și a menținut declarațiile date în calitate de bănuit.

Procurorii au înaintat un demers cu solicitarea de aplicare a măsurii de arest preventiv pentru 30 de zile în cazul fostului Ambasador.

La moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în lipsa acestuia, cu anunțarea în căutare.

În privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Investigațiile pe acest caz continuă pentru stabilirea tuturor făptuitorilor, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegilor.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Amintim că, luni, 28 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost fost reținut într-un dosar privind contrabanda cu anabolizante.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram