/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Încă 15 troleibuze vor circula pe străzile Chișinăului. Au fost achiziționate din Riga

missing
31 decembrie 2020, ora 13:12

Cele 15 troleibuze cu parcurs de model „SKODA 24 TR” și „Ganz Solaris Trollino 18”, din lotul de 25 de unități achiziționate de la municipalitatea din Riga, Letonia, au fost prezentat de către reprezentanții Primăriei Chișinău.

„Troleibuzele sunt dotate cu sistem de aer condiționat și camere video pentru supraveghere în interior. De asemenea, au podea joasă și rampă rabatabilă pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant. Unitățile clasice model „ŠKODA 24 Tr” au o capacitate de 99 de locuri, iar troleibuzele articulate model „Ganz Solaris Trollino 18” (GST-18) au capacitatea de îmbarcare sporită, de 170 de locuri, inclusiv 43 de locuri pe scaune”, au menționat cei de la Primăria CHișinău.

Într-un comunicat, s-a precizat că restul de zece mașini sunt supuse testărilor tehnice în cadrul Atelierului de reparații și asamblare al RTEC. Acestea vor fi repartizate în cele trei parcuri ale RTEC, pentru asigurarea transportării chișinăuienilor în toate sectoarele orașului. Valoarea achiziției pentru întregul lot este de cca 8 milioane de lei.

Troleibuzele au ajuns în Chișinău la începutul lunii decembrie, iar în această perioadă au fost supuse verificărilor tehnice în cadrul Atelierului de reparații și asamblare al RTEC, înaintea distribuirii la linie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram