Fostul ministru al Finanțelor, viceprim-ministrul Sergiu Pușcuța, ar putea să revină în funcția deținută la Serviciul Fiscal de Stat până la numirea în funcția de ministru. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul conferinței de presă, unde și-a prezentat raportul la final de mandat.

„În conformitate cu legea privind serviciul public și legea cu privire la Guvern, după finalizarea mandatului în funcția cu demnitate publică, cu permisiunea viitorului ministru, o să încep să continui activitatea în Serviciul Fiscal de Stat, acolo unde este suspendat raportul de serviciu”, a declarat Sergiu Pușcuța.

„Altfel vorbind domnul ministru va reveni la funcția pe care a deținut-o până a deveni viceprim-ministru, adică șef al Serviciului Fiscal de Stat”, a explicat Ion Chicu.

Fostul ministru al Economiei, Anatol Usatîi, a menționat că are nevoie de o pauză.

Amintim că Sergiu Pușcuța a fost numit în funcția de ministru al Finanțelor în 2019, în locului lui la șefia Serviciului Fiscal fiind numită Ludmila Botnari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!