/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

După ce a folosit cuvântul autist în context negativ, Vasile Bolea și-a cerut scuze. „Regret că o exprimare... a fost distorsionată”

missing
06 ianuarie 2021, ora 10:14

După ce folosit cuvântul autist într-un context negativ și a trezit astfel nedumerirea a mai multor părinți care cresc copii cu o astfel de stare patologică și a reprezentanților societății civile care apărară drepturile micuților cu tulburări de dezvoltare, socialistul Vasile Bolea și-a cerut astăzi scuze. Deputatul este de părere că mesajul său a fost distorsionat. 

„Stimați prieteni. Am și mereu am avut empatie în raport cu oamenii care se confruntă cu anumite probleme în viață, indiferent de originea acestora. Așa am fost educat în familie, în spirit creștin. Împărtășesc integral durerea familiilor care cresc copii care suferă de autism. Cunosc personal astfel de cazuri și înțeleg deplin prin ce trec, în special, părinții. În același timp, regret că o exprimare la adresa unei acțiuni politico-juridice făcută de mine a fost distorsionată, motiv pentru care adresez scuzele de rigoare familiilor și persoanelor care s-au simțit ofensate. Totodată, reiterez, cei care s-au adresat la Curtea Constituțională pentru a întreba dacă se poate autodizolva Parlamentul încearcă să reinventeze Constituția țării și să bage pe gât idei neconstituționale”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Pe 2 ianuarie, într-o postare pe Facebook deputatul a venit cu un comentariu ce ține de inițiativa președintei Maia Sandu de a consulta Curtea Constituțională cu privire la posibilitatea autodizolvării Parlamentului. În textul postat alesul poporului a menționat următoarele: „Iar acum pe puncte, de ce autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist băgată pe gât. În scopul realizării colaborării și controlului reciproc în procesul exercitării suveranității naționale”.

Autismul este o tulburare neurologică de dezvoltare care afectează comunicarea socială și restricționează activitățile și interesele. Circa 700 de copii din Republica Moldova sunt diagnosticați cu această dereglare de comportament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram