/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Situația epidemiologică din Capitală continuă a fi gravă”. Ultimele date prezentate de autoritățile municipale

missing
11 ianuarie 2021, ora 10:18

Situația legată de pandemia de coronavirus continuă a fi gravă. În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Municipiul Chișinău, se menține starea de urgență, cod roșu în sănătate publică. Despre aceasta a anunțat șefa direcției municipale sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

„În tratament la domiciliu cu forme ușoare ale infecției COVID se află 2.553 de pacienți. La ziua de ieri, în total, în spitalele municipale erau internați 790 de pacienți confirmați COVID -19, dintre care 43 de pacienți erau în stare foarte gravă, șase pacienți sunt intubați, 275 pacienți în stare gravă, 453 în stare medie și 19 în stare ușoară”, a spus șefa direcției municipale sănătate, Tatiana Bucearschi.

În aceste condiții, viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a venit cu un apel către populație de a fi responsabili și de a respecta în continuare măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Potrivit șefei direcției municipale sănătate, capacitatea totală de spitalizare în instituțiile medico-sanitare publice rămâne a fi de 1.172 de paturi și 200 paturi de triaj.

La moment, în spitalele din Capitală destinate tratamentului COVID-19 se află 47 de pacienți din raioanele R. Moldova. De la începutul pandemiei de coronavirus, în Chișinău au fost confirmate 62.979 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 48.917 de persoane au fost tratate. Decese au fost înregistrate 1.027, iar sub supraveghere medicală se află 9256 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram