Majoritatea pentru ca președintele Donald Trump să fie pus sub acuzare a fost deja atinsă. Camera Reprezentanților numără 435 de membri și este dominată de democrați. Deja sunt peste 220 de voturi în favoarea punerii sub acuzare.Anterior, cel puțin șase republicani au declarat că vor vota pentru punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, precum că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi. 

Decizia finală de punere sub acuzare și demitere a președintelui aparține Senatului, însă este puțin probabil ca votul să aibă loc în zilele care i-au mai rămas lui Donald Trump la Casa Albă.

Potrivit unor informații vehiculate în presa americană, liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, nu este de acord să convoace o sesiune a Senatului în regim de urgență.

Astfel, mai mult ca sigur, Senatul nu se va reuni înainte de data de 19 ianuarie, adică în ajunul învestirii oficiale a lui Joe Biden ca președinte.

Camera Reprezentanților s-a reunit astăzi pentru a dezbate punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump pentru rolul său în atacul de la Capitoliu care s-a soldat cu moartea a cinci persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!