Președintele Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin se pare că intenționează să vină în fruntea Guvernului. În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, politicianul a spus că nu mai poate răbda ceea ce se întâmplă în țară.  

„Spuneți-i Maiei Sandu să mă înainteze pe mine prim-ministru, să vedeți ce o să fac eu din ei, din toți și din Parlament. Eu nu mai pot răbda. Or trebuie altceva să fac, or trebuie să-i pun pe toți să lucreze”, a declarat Vladimir Voronin.

Întrebat dacă o să accepte fotoliul de premier în cazul în care va fi înaintat de șefa statului, Vladimir Voronin a spus: „O să mă gândesc, o să mă consult. Dar nu sunt alte variante, în afară de a scăpa de Parlament”.

Președintele comuniștilor spune că nu înțelege de ce după ce Ion Chicu a plecat din fruntea Guvernului, nu toți miniștrii au demisionat din funcție. „Dacă se duce prim-ministrul, se duc toți. Acesta se duce, acela nu se duce, acesta vrea, celălalt nu vrea, aceasta este anarhie. Așa nu se poate în țară”.

Vladimir Voronin a mai spus că nu era sens ca Maia Sandu să se adreseze la Curtea Constituțională pentru a cere verificarea constituționalității mai multor articole de legea cu privire la Executiv care limitează Președintele țării și a Guvernul demisionar în exercitarea atribuțiilor.

Menționăm că și președintele „Partidului Nostru” Renato Usatîi se vrea candidat pentru funcția de prim-ministru. În cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, politicianul a spus că urmează să discute cu șefa statului Maia Sandu acest subiect, fiind sigur că nu va avea susținerea deputaților și astfel se va declanșa mecanismul prin care vor fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!