Patru deputați din platforma parlamentară „Pentru-Moldova” au participat la petrecerea dată ieri în comuna Berezlogi, raionul Orhei. Este vorba despre Reghina Apostolova, Igor Himici, Gheorghe Brașovschi și Sergiu Sîrbu. Aleșii poporului au participat la ceremonia solemnă de inaugurare a iluminatului stradal, unde au fost încălcate restricțiile impuse de către autorități pe timp de pandemie. Sergiu Sîrbu spune că a fost invitat, Igor Himici zice că au fost aplicate dublele standarde în urma mediatizării evenimentului, iar Reghina Apostolova este de părere că dintr-o petrecere modestă se face un scandal. 

Sergiu Sîrbu: „Eu am fost invitat de către reprezentanții primăriei locale să particip la lansarea proiectului. Am venit la această lansare cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”.

Igor Himici: „Recent, atacurile asupra deputaților platformei „Pentru Moldova ” au devenit mai frecvente în mai multe mijloace de informare în masă. Un alt astfel de atac a avut loc astăzi. Cei care nu au spus niciun cuvânt despre încălcarea normelor anti-epidemice la protestele recente de la Chișinău, au sesizat aceste încălcări la evenimentul de ieri. Ce este asta dacă nu dublu standard? Este păcat că proiectele noastre de infrastructură, care sunt atât de importante pentru săteni, devin un motiv pentru speculații. Și ultimul lucru este să speculăm măsuri de combatere a pandemiei “.

Reghina Apostolova: „Este păcat că îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor din sate devine un subiect de speculații. Este păcat că agențiile guvernamentale și unele mass-media aplică standarde duble. Acțiunile politice de la sfârșitul anului trecut, care au reunit mii de oameni, nu au ridicat întrebări cu privire la conformitate standarde anti-epidemice și dintr-o sărbătoare modestă în satul Berezlogi, se umflă un scandal. Depunem toate eforturile pentru a ne asigura că toate regulile și recomandările sunt respectate la evenimentele noastre. Și suntem mândri că putem aduce bucurie oamenilor”.

Gheorghe Brașovschi nu a răspuns la solicitarea noastră de a comenta cele întâmplate în Berezlogi.

Petrecerea dată ieri în comuna Berezlogi din raionul Orhei a fost organizată de către consiliul raional chiar în fața punctului medical din localitate. Reprezentanții primăriei ne-au spus că nu ne pot oferi informații despre câți bani au fost cheltuiți pentru desfășurarea petrecerii, dar ne-au spus că: „Copiii se jucau în lumea lor, iar vârstnicii nu au fost înghesuiți”.

Menționăm că Poliția a pornit un proces contravențional pe acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!