/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Trebuia să pregătim câte un buchet de flori”. Detalii despre petrecerea din Berezlogi, desfășurată în plină pandemie

missing
14 ianuarie 2021, ora 14:07

Petrecerea dată ieri în comuna Berezlogi din raionul Orhei a fost organizată de către consiliul raional chiar în fața punctului medical din localitate. Reprezentanții primăriei ne-au spus că nu ne pot oferi informații despre câți bani au fost cheltuiți pentru desfășurarea petrecerii. La eveniment au participat și mai mulți deputați din platforma „Pentru-Moldova”, pentru care au fost pregătite buchete de flori. Unul dintre parlamentari ne-a dat asigurări că toate măsurile impuse pe timp de pandemie au fost respectate și că a fost invitat de către autoritățile locale. Cei de la primărie ne-au spus la rândul lor că: „Copiii se jucau în lumea lor, iar vârstnicii nu au fost înghesuiți”.

Petrecerea a fost dată chiar în fața punctului medical

Secretara Consiliului Local Berezlogi ne-a declarat că din comună fac parte satele Berezlogi și Hijdieni. În ambele localități a fost inaugurat ieri iluminatul stradal, în satul Hijdieni în jurul orei 17:00, iar în Berezlogi în jurul orei 18:00. În cea din urmă localitate, evenimentul de inaugurare a fost organizat de către Consiliul Raional Orhei, cu aportul Partidului Politic „Șor”. Am contactat-o pe purtătoarea de cuvânt a formațiunii, însă aceasta a spus că va reveni cu un apel.

„Primăria în orice caz nu a alocat mijloace financiare (n.r. pentru organizarea evenimentului). -Cunoașteți cine a alocat bani? – Nu, nu vă putem spune. -De ce?  -Nu suntem la curent”, a precizat secretara.

Întrebată de ce a fost organizată petrecerea, luând în calcul faptul că tot ieri Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit până pe 15 februarie starea de urgență din Republica Moldova și a menținut restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, secretara a spus că:

„Știți, lumea s-a prins a se aduna, în locul unde a fost stabilită inaugurarea solemnă, un teren destul de larg, în centrul satului. Oamenii bineînțeles erau pe grupuri, foarte și foarte rășchirați. Când s-a început partea festivă, copiii se jucau în lumea lor, iar vârstnicii nu erau înghesuiți unul în altul. Evenimentul s-a desfășurat în fața punctului medical și au participat și lucrători din sistem”, a declarat secretara.

„Trebuia să pregătim câte un buchet de flori”

Ea ne-a mai spus că administrația era la curent cu faptul că la eveniment vor participa demnitari publici, întrucât astfel se practică la majoritatea inaugurărilor solemne în raionul Orhei.

„Au fost de la Partidul „Șor”, în frunte cu președintele raionului. Așteptam oaspeți, dar cine o să fie anume nu știam. Domnul primar era la curent cum se practică în fiecare localitate, trebuia și la Berezlogi să participe cineva la inaugurare. Trebuia să pregătim, mă rog, câte un buchet de flori. Tot am întrebat câte persoane trebuie să fie, ca să știm cu să procedăm. Ca lucrători ai primăriei răspundem de organizare, de prezența preotului, a urătorilor”.

De cealaltă parte, deputatul grupului parlamentar „Pentru-Moldova” Sergiu Sîrbu a spus că a fost invitat de către Primăria din Berezlogi să participe la eveniment. „Eu am fost invitat de către reprezentanții Primăriei locale să particip la lansarea proiectului. Am venit la această lansare cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Poliția a pornit o procedură contravențională în cadrul căreia va stabili dacă la petrecerea dată ieri în comuna Berezlogi din raionul Orhei au fost încălcate restricțiile impuse de către autorități pe timp de pandemie.

Potrivit ofițerei de presă Cristina Ababii în prezent oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care s-a desfășurat evenimentul. „Procesul a fost inițiat pe faptă și în funcție de rezultatele investigației se va stabili cine se face vinovat”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Menționăm că la petrecere au participat și deputații Reghina Apostolova, Igor Himici, Gheorghe Brașovschi. Liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor a ținut și el un discurs, dar la fel online.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram