Sute de inițiative legislative au fost înregistrate în Parlament în 2020. Este vorba de 533 de proiecte de legi și hotărâri, iar cele mai multe dintre acestea – 336 de proiecte – au fost înaintate de deputați din diferite fracțiuni parlamentare.

Conform informațiilor, fracțiunea PSRM a înaintat cele mai multe inițiative legislative – 84. Aceasta este urmată de Platforma DA, care a înregistrat 80 de proiecte. PAS, se clasează pe poziția trei cu 58 de proiecte.

Grupul Parlamentar PRO MOLDOVA  a înaintat 34 de proiecte, fiind urmată de deputații din PDM, care au prezentat 26, iar Fracțiunea Partidului Șor – 23.

Deputații independenți sau neafiliați sunt autori ai nouă proiecte.

De asemenea, 48 de inițiative legislative au fost înaintate de Biroul permanent al Parlamentului sau de către grupuri de deputați din toate fracțiunile parlamentare.

Executivul a venit la Parlamentul pentru dezbateri și cu 142 de proiecte de acte legislative, iar președintele țării se înscrie în cursă cu 29 proiecte.

Din numărul total de acte normative înregistrate în Parlament în perioada menționată, șase nu au intrat în procedură legislativă.

Precizăm că în 2019, în Legislativ au fost înregistrate 294 de inițiative legislative. Dintre acestea, 237 au fost înaintate de deputați, 45 – de Guvern, iar 12 – de Președintele țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!