/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/INFOGRAFIC/ Sute de proiecte, înregistrate în Parlament. Ce fracțiune a depus cele mai multe inițiative în 2020

14 ianuarie 2021, ora 10:01

Sute de inițiative legislative au fost înregistrate în Parlament în 2020. Este vorba de 533 de proiecte de legi și hotărâri, iar cele mai multe dintre acestea – 336 de proiecte – au fost înaintate de deputați din diferite fracțiuni parlamentare.

Conform informațiilor, fracțiunea PSRM a înaintat cele mai multe inițiative legislative – 84. Aceasta este urmată de Platforma DA, care a înregistrat 80 de proiecte. PAS, se clasează pe poziția trei cu 58 de proiecte.

Grupul Parlamentar PRO MOLDOVA  a înaintat 34 de proiecte, fiind urmată de deputații din PDM, care au prezentat 26, iar Fracțiunea Partidului Șor – 23.

Deputații independenți sau neafiliați sunt autori ai nouă proiecte.

De asemenea, 48 de inițiative legislative au fost înaintate de Biroul permanent al Parlamentului sau de către grupuri de deputați din toate fracțiunile parlamentare.

Executivul a venit la Parlamentul pentru dezbateri și cu 142 de proiecte de acte legislative, iar președintele țării se înscrie în cursă cu 29 proiecte.

Din numărul total de acte normative înregistrate în Parlament în perioada menționată, șase nu au intrat în procedură legislativă.

Precizăm că în 2019, în Legislativ au fost înregistrate 294 de inițiative legislative. Dintre acestea, 237 au fost înaintate de deputați, 45 – de Guvern, iar 12 – de Președintele țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram