Polițistul, care ar fi spulberat un pieton în timp ce traversa strada regulamentar, s-ar fi aflat în stare de ebrietate avansată, având 0, 95 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook fostul șef al Inspectoratului Național de Patrulare al Ministerului Afacerilor Interne, Livii Baziuc. Ulterior, oamenii legii au venit cu o reacție, declarând că șoferul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager.

„Precizăm că, aseară, după ce a fost reținut, polițistul a refuzat să fie testat alcoolscopic cu aparatul Drager, pentru refuz fiindu-i întocmit un proces- verbal. Acestuia însă i-au fost prelevate probele biologice, rezultatul cărora îl vom putea cunoaște în câteva zile, aceasta fiind o analiză de laborator care durează”, se arată în mesajul transmis de Poliția Republicii Moldova, adăugând că la moment nu există nicio dovadă că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate.

Șoferul, în vârstă de 25 de ani, care se afla la volanul unui automobil Toyota Camry, este angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției.

Amintim că, aseară, în jurul orei 21:30, pe strada Socoleni din Capitală, o femeie în vârstă de 36 de ani a decedat pe loc, fiind lovită în plin de o mașină. Șoferul care ar fi provocat accidentul a fugit de a fața locului.

Ulterior acesta a fost identificat de oamenii legii în baza plăcuței de înmatriculare a automobilului care a rămas la locul impactului.

Polițistul a fost reținut pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar cauza penală a fost remisă Procuraturii Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!