/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce spune PAS despre decizia Curții Constituționale privind inadmisibilitatea autodizolvării Parlamentului

missing
18 ianuarie 2021, ora 12:53

Mihai Popșoi și Sergiu Litvinenco, deputați din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), au venit cu o reacție referitor la decizia Curții Constituționale (CC), care a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de deputații PAS cu privire la autodizolvarea Parlamentului. 

„Am luat act de faptul că sesizarea colegilor mei, Mihai Popșoi, Dan Perciun și Virgil Pîslariuc, a fost declarată inadmisibilă. Asta înseamnă că autodizolvarea Parlamentului, ipoteza conținută în acea sesizare nu este posibilă. Asta înseamnă că dizolvarea Parlamentului se face exclusiv în condițiile articolului 85 alinia1 și aliniat 2din Constituție”, a declarat pentru tv8.md, Sergiu Litvinenco.

Solicitat de tv8.md, Mihai Popșoi, unul din deputații care a depus sesizarea la CC, susține că decizia Curții era previzibilă din moment ce socialiștii au anunțat că refuză să susțină inițiativa privind autodizolvarea Legislativului.

„Decizia era previzibilă din moment ce socialiștii și-au anunțat, acum o săptămână, refuzul de a sprijini autodizolvarea. În lipsa unui consens politic și în lipsa acumulării celor 67 de voturi era previzibil cumva decizia Curții Constituționale. E clar că socialiștii se țin de scaune, nu vor să dizolve Parlamentul sperînd că această perpetuare a crizei le va aduce oarecum un folos. Ei nu își doresc alegeri anticipate și de aceea au sabotat cumva această dorință a noastră de a grăbi procesul de dizolvare a Parlamentului cât mai repede pentru a asigura alegeri anticipate, care la rândul lor, să dea un Parlament legitim, reprezentativ care să ofere un guvern stabil. Vom continua să respectăm legea supremă”, a declarat Popșoi.

Anterior, deputații PAS, Mihai Popșoi, Dan Perciun și Virgil Pîslariuc au depus o sesizare la CC privind interpretare posibilității dizolvării Parlamentului.

Amintim că, Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea Partidului Acțiune și Solidaritate privind posibilitatea de auto-dizolvare a Parlamentului. Despre aceasta a anunțat președinta CCM Domnica Manole, în cadrul unui briefing de presă pe 18 ianuarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram