/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Ministrul de Externe al României spune că arestarea lui Alexei Navalnîi este „inacceptabilă” și „nedemocratică”

18 ianuarie 2021, ora 09:59

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a scris, pe Twitter, după arestarea lui Alexei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, la reîntoarcea sa în țară, că acțiunea autorităților rusești este „inacceptabilă” și „nedemocratică”, potrivit digi24.ro. 

„Reținerea liderului opoziției din Rusia Navalnîi la reîntoarcerea sa în țară după ce s-a recuperat de la otrăvirea cu Noviciok este inacceptabilă. Reprimarea opoziției, doar pentru că este opoziția, este pur și simplu nedemocratic”, a scris, duminică seara, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Liderul opoziției anti-Putin din Rusia, Alexei Navalnîi, a revenit duminică la Moscova, în ciuda faptului că autoritățile ruse au anunțat că îl vor aresta și posibil condamna la mai mulți ani de închisoare.

Avionul a fost redirecționat și a aterizat pe alt aeroport moscovit, Șeremetievo, deși era programat să aterizeze pe Vnukovo. Acolo se adunaseră simpatizanți ai disidentului rus și poliția a făcut arestări.

La același subiect:

SUA și UE cer eliberarea lui Navalnîi. Ministerul de Externe al Rusiei le-a sfătuit să se ocupe de propriile probleme

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram