Tone de antiderapant împrăștiate pe străzi. Situația în Chișinău privind deszăpezirea și circulația transportului public

18 ianuarie 2021, ora 09:32

Primăria municipiului Chişinău informează că la această oră, în capitală se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile de profil intervin pentru depășirea situațiilor problematice apărute. În contextul condițiilor meteorologice de astăzi, pe traseu eu ieșit 323 troleibuze şi 104 autobuze, iar transportul public circulă conform programului pe toate rutele municipale.

ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit din seara zilei de 17 ianuarie, ora 23:00, cu 15 autospeciale, fiind împrăștiate 214 tone de sare și 47 tone de amestec de nisip cu sare. Pe parcursul zilei de luni, serviciile de deszăpezire vor monitoriza situația și vor interveni repetat, după necesitate.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine de la ora 05:00, în stațiile de așteptare a transportului public și pe trotuare, cu implicarea a 18 utilaje HACO și 400 de muncitori.

Șoferii sunt îndemnați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Capitală și gestionarii de imobile sunt chemați să cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram