/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Ministrul Justiției, despre ședința de mâine de la CCM: „Chiar cred că prin atacarea limbii ruse își vor crește ratingul politic”

missing
20 ianuarie 2021, ora 11:30

Contestarea legii cu privire la limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) reprezintă un eșec lamentabil, indiferent de ce soluție vor adopta magistrații. De această părere este ministrul Justiției Fadei Nagacevschi. 

În cadrul unui briefing de presă de pe 20 ianuarie, funcționarul a spus că: „limba rusă este o limbă de comunicare interetnică… Dragi deputați, câștigurile juridice se pot transforma în dezastre politice.

Cu voi nici nu trebuie de luptat, singuri faceți tot posibilul ca să vă autodizolvați politic. Sunt convins că tentativele unor politicieni iresponsabili de a diviza societatea pe criterii etnice, lingvistice, nu au nici o șansă și se vor finaliza cu un eșec lamentabil, indiferent de ce soluție va adopta CCM”.

Menționăm că sesizările la CCM au fost depuse de către deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu. Fadei Nagacevschi a venit cu o adresare către aleșii poporului. „Ceea ce am sesizat este că deputații chiar cred că prin atacarea limbii ruse își vor crește ratingul politic. Se pare că uită că localnici din Taraclia, Găgăuzia comunică cu dumnealor anume în limba rusă”.

CCM se va expune pe 21 ianuarie a supra constituționalității legii cu privire la limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. Ședința va începe la ora 10:00.

Amintim că în proiectul de lege, semnat de mai mulți deputați socialiști, se menționează că „limba rusă, în calitate de limbă de comunicare interetnică se întrebuințează pe teritoriul republicii și se folosește alături de limba de stat”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram