/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Președinta Sandu a câștigat, în prima instanță, procesul intentat împotriva lui Șor. Deputatul, obligat de judecată să achite 50 de mii de lei

missing
21 ianuarie 2021, ora 12:11

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a câștigat în prima instanță procesul intentat împotriva deputatului Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor, pentru minciună și defăimare.

Instanța a constatat că afirmațiile postate de Ilan Șor, în 2018, pe Facebook sunt false și defăimătoare. Potrivit Hotărârii, deputatul este obligat să îi plătească Maiei Sandu despăgubiri în mărime de 50 de mii de lei, dacă decizia va fi păstrată. Totodată, Ilan Șor va trebui să dezmintă pe Facebook declarațiile făcute anterior.

Într-un mesaj postat pe Telegram, șefa statului a scris că va dona banii unor familii nevoiașe.

„Astăzi am câștigat în prima instanță procesul intentat contra lui Ilan Șor pentru minciună și defăimare. Instanța îl obligă pe Ilan Șor să dezmintă public minciuna că aș fi primit bani în plic. E doar una dintre minciunile folosite de oponenții mei politici în încercarea de a opri venirea la putere a unor politicieni care lucrează pentru popor. Dacă decizia primei instanțe va fi păstrată, Ilan Șor va trebui să-mi plătească despăgubiri de 50.000 de lei. Voi dona acești bani unor familii nevoiașe. Sunt banii cetățenilor.”

În 2018 Ilan Șor a scris, pe pagina sa de Facebook, că Vlad Filat i-ar fi dat bani în plic Maiei Sandu, ca adaos la salariu – bani pe care, spune Șor, i-a pus chiar el în plic. Atunci, Maia Sandu l-a acționat pe Ilan Șor în judecată.

Decizia poate fi atacată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram