/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Tensiune, înainte de alegeri. Radu Rebeja a organizat un protest în fața sediului FMF

missing
21 ianuarie 2021, ora 21:40

Tensiune la cote maxime, cu o zi înainte de alegerile noului președinte al Federației Moldovenești de Fotbal. După ce a fost ținut în suspans mai bine de o săptămână, fără să știe dacă va fi sau nu admis în calitate de candidat la această funcție, Radu Rebeja a organizat un protest în fața sediului FMF. Alături de el au fost membrii echipei sale, dar și simpli susținători. Într-un comunicat de presă, federația anunță că respinge candidatura lui Rebeja la funcția de președinte al FMF.

RADU REBEJA, FOST INTERNAȚIONAL MOLDOVEAN: „Scopul acestui protest este de a atrage atenția societății fotbalistice asupra fărădelegilor din partea Federației Moldovenești de Fotbal. Dumneavoastră singuri ați menționat că, mâine, sunt alegerile. Într-adevăr, își doresc un congres pe placul lor, fără niciun contracandidat, să vină doar membrii și să-și promulgă actualul mandat.”

În urmă cu o săptămână, Radu Rebeja și-a depus actele, pentru a-l înfrunta pe actualul președinte FMF, Leonid Oleinicenco. Fostul internațional a fost nevoit să aștepte până astăzi răspunsul final. Acesta s-a arătat revoltat de felul în care este tratat de Comisia de Organizare a Congresului FMF.

RADU REBEJA, FOST INTERNAȚIONAL MOLDOVEAN: „În primul, rând eu deja am atacat în instanța de judecată, după cum am mai spus, decizia comisiei, pentru că este total ilegală. Și voi merge până la urmă pentru a face dreptate.”

A fost prezent la protest și Ion Testemițanu, unul dintre membrii din echipa lui Rebeja. Fostul internațional și-a exprimat și el nemulțumirile, în legătură cu acțiunile actualei conduceri a Federației Moldovenești de Fotbal.

ION TESTEMIȚANU, FOST INTERNAȚIONAL MOLDOVEAN: „S-a format un sistem mafiot. Fac ce doresc ei, cum doresc ei, numai nu fotbal. Nu este dezvoltarea fotbalului și nici nu a fost. Noi știm că au dosare penale la Procuratură, la CNA și în alte locuri, dar nu sunt duse până la capăt, pentru că sunt plătite din bugetul Federației de Fotbal.

Susținătorii lui Radu Rebeja cred cu tărie că acesta este omul care poate schimba fotbalul moldovenesc.

„Noi vrem ca copiii noștri să aibă posibilitatea să joace fotbal, ca copiii să fie ajutați, ca copiii noștri să se dezvolte.”

„Mâine vor avea loc alegerile. Eu îmi doresc să fie alegeri cinstite și corecte. Și ca sa fie totul cinstit și corect, noi am venit aici. Ca să schimbăm ceva în fotbalul moldovenesc.”

Congresul la care se va alege noua conducere FMF va avea loc mâine, la Complexul Sportiv Futsal Arena. Actual președinte, Leonid Oleinicenco, s-a aflat în funcție începând cu luna mai 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram