Polițistul de patrulare suspectat de accidentarea mortală a unei femei, pe 13 ianuarie, a consumat alcool înainte de a urca la volan. Contactat de IPN, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, Oleg Afanasii, a declarat că rezultatele expertizei de laborator au arătat o concentrație de alcool în sânge de 0,68 g/l.

Întrucât șoferul a refuzat testarea alcooscopică și nu a putut fi determinată pe loc concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat, este necesară o expertiză judiciară, cum prevede Codul de Procedură Penală.

Inspectorului i-a fost înaintată învinuirea în baza a două articole din Codul Penal –pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere și pentru părăsirea locului accidentului rutier.

Pe numele suspectului este emis mandat de arest preventiv, contestat de avocați la Curtea de Apel Chișinău. Instanța de apel urmează să se pronunțe luni.

Amintim că, anterior, tv8.md a scris că polițistul ar fi fost în stare de ebrietate la volan. Atunci oamenii legii au negat acest lucru, declarând că șoferul a refuzat să fie testat cu aparatul Drager.

O femeie de 36 de ani a fost accidentată mortal în seara de 13 ianuarie, pe strada Socoleni din capitală. Șoferul a fugit de la fața locului, însă a fost reținut la scurt timp.

S-a dovedit a fi ofițer de patrulare, în vârstă de 25 de ani, care, potrivit poliției, era în afara orelor de serviciu. Automobilul a fost depistat pe strada Podgorenilor. Șoferul se afla în mașină, împreună cu soția.

/VIDEO/ Polițistul care a spulberat o femeie pe trecerea de pietoni se afla în stare avansată de ebrietate? Ce spun oamenii legii

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!