Problema alegerilor anticipate oricum rămâne pe agendă, chiar dacă va fi învestit un nou Guvern. De această părere este deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Virgiliu Pâslariuc. În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, alesul poporului a declarat că deputații din actualul Parlament „au dat de înțeles că vor vota pe oricine la funcția de premier doar ca să cadă imaginea președintei, iar acest Parlament este unul nociv”.

„Problema alegerilor anticipate nu a apărut acum. Toată campania prezidențială s-a mers de fapt sun acest slogan. Toți candidații au arătat că de fapt, problema cea mare a țării este acest Parlament. Prin urmare, votul care a fost dat la alegerile prezidențiale, de fapt a fost un vot de blam acestui Guvern și acestui Parlament. Vă amintesc că acest Guvern (n. red. Guvernul condus de Ion Chicu) s-a bucurat de întregul sprijin al Parlamentului, dar el nu a putut face față. Deci problema alegerilor anticipate este una care rămâne oricum pe agendă”, a declarat deputatul PAS, Virgiliu Pâslariuc.

În replică, președintele de onoare și deputatul fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, susține că eventualele alegeri nu garantează un Parlament mai bun.

„Problema nu este în alegerile anticipate. Toți spun că vor alegeri anticipate, dar care este perspectiva că vor avea un Parlament mai bun, un Parlament mai receptiv reformelor economice și un Parlament cu care Maia Sandu va găsi limbă comună mai bine decât cu actualul Parlament? Este o situație inedită când după alegerile prezidențiale, noi trimitem în demisie un Guvern, și după alegerile prezidențiale noi dizolvăm Parlamentul. E prea serioasă situația în țară, în legătură cu faptul că noi nu avem un Executiv. Dar alegeri anticipate dacă o să fie, ele nu vor fi mâine sau poimâine, nu o să fie nici săptămâna viitoare. Ele o să fie undeva peste vreo patru-cinci luni de zile”, a spus Dumitru Diacov, președintele de onoare a PDM, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”

Precizăm că, astăzi, 27 ianuarie președinta Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la Președinție. Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu.

Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

Menționăm că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că nu va susține candidatura Nataliei Gavriliță pentru funcția de prim-ministră a țării. Și grupul parlamentar „Pro Moldova” a luat act de decizia Maiei Sandu și urmează să ia o decizie în acest sens., iar Partidul Democrat din Moldova (PDM) susține că va lua o decize după ce va fi prezentat cabinetul de miniștri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!