Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru tv8.md, de către procurorul PCCOCS, Emil Gaitur.

Demersul procurorilor PCCOCS a fost examinat ieri, 26 ianuarie, de către magistrații judecătoriei Ciocana. Magistrații au admis parțial demersul procurorului PCCOCS și au dispus înlocuirea arestului preventiv, cu arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii PCCOCS anunță că au contestat această încheiere a instanței de judecată.

Amintim că, pe 28 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost reținut într-un dosar privind contrabanda cu anabolizante. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Atunci Andrei Neguța declara că este o comandă politică și pledează nevinovat.

Pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!