/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Ninsoarea de azi este motiv de bucurie pentru copii și pentru oamenii de la țară, care speră la o roadă bogată

missing
27 ianuarie 2021, ora 21:21

Astăzi, iarna își arată puterile. În mai multe zone din țară continuă să ningă și la această oră. Stratul de zăpadă, care s-a așternut deja, este un motiv de mare bucurie pentru copii, care abia așteptau să se dea cu săniile, dar le dă bătăi de cap șoferilor, care trebuie să pornească la drum.

O ambulantă, cate transporta o pacientă la spital, a rămas blocată pe traseu, fiind necesară implicarea salvatorilor pentru deblocare. Alți conducători auto au ajuns cu mașinile în șanț ori au derapat de pe carosabil, din cauza poleiului. Printre acestea și o ambulanță, care transporta la spital o bătrână de 98 de ani.

Ambulanța a derapat de pe traseu în apropiere de localitatea Ciumai, raionul Taraclia. Apelul la 112 a fost recepționat în jurul orei 10 dimineața. Pentru a debloca ambulanța, a fost necesară intervenția unui echipaj al salvatorilor, care au reușit să o deblocheze, în mai puțin de 10 minute. În scurt timp, pacienta a fost transportată în siguranță la spitalul raional.

Din cauza stratului de zăpadă, pe un drum din raionul Cahul două unități de transport s-au ciocnit frontal. În urma impactului, s-au format ambuteiaje pe ambele sensuri. Tot în raionul Cahul, câteva camioane au derapat de pe traseu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a carosabilului lunecos.

Și polițiștii de frontieră au intervenit în mai multe situații de deblocare a mijloacelor de transport, care au derapat de pe traseu din cauza poleiului format.

Între punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi şi Giurgiuleşti-Reni, un camion a derapat de pe carosabil, blocând traficul camioanelor de mare tonaj. Astfel, șoferii de camioane sunt indemnați să fie înțelegători și să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător.

A nins abundent și în raionul Anenii Noi. Echipajele de deszăpezire nu au reușit să împrăștie material antiderapant, astfel, unii mai multe mașini au fost implicate în accidente.

ELENA BOBOC, REPORTERĂ TV8: „În localitatea Crețoaia, din cauza condițiilor nefavorabile și a drumului necurățat, această mașină a derapat de pe traseu și a ajuns în șanț.”

Acest domn ne-a spus că mașina lui este echipată cu cauciucuri de iarnă, însă carosabilul este prea lunecos, așa că el nu a reușit să se încadreze în curbă.

ȘOFERUL AUTOMOBILULUI: „Demultișor prima dată când o fost omăt tot nu s-a curățat omătul.” Olecuțică m-a tras într-o parte și iaca… – Și acum ce o să faceți? – O să căutăm un tractor și poate ne-a scoate, cu tractorul.”

În Mereni, s-au format troiene, care bucură ochii oamenilor, dar totodată, le provoacă și dureri de cap. De exemplu, această familie aștepta de mai bine de jumătate de oră autobuzul, pentru a ajunge în oraș.

„Timpul dacă este nefavorabil, se întâmplă că într-adevăr circulația e foarte grea pe traseu, dar dacă timpul este normal, el circulă în stare normală.”

Pentru alți oameni, ninsoarea de azi înseamnă speranța că recolta din acest an va fi una mai bună decât în anul trecut, care a fost unul secetos.

„Eu sunt bucuros. Mă gândesc la semănături. – Credeți că, dacă a nins acuma, va fi un an bun pentru semănături? – Da, sper.”

În timp ce pentru adulți sosirea zăpezii înseamnă mai multă prudență și mai multe griji, pentru cei mici, primul strat de zăpadă este un motiv de mare bucurie. În satul Geamăna, ningea ca în poveste, iar pe ulițele satului se auzeau doar strigătele de copii.

ELENA BOBOC, REPORTERĂ TV8: „Cei mai bucuroși de sosirea iernii sunt copiii. Aceștia au așteptat cu nerăbdare să se aștearnă stratul de zăpadă, pentru a se putea da cu sania.”

Copiii nu țin cont de frigul de afară. Ei se joacă cu bulgări de zăpadă și aleargă printre fulgii. Serviciul Hidrometeorologic a emis Cod portocaliu de lapoviță și ninsoare, pentru regiunea de centru și cea de sud, care va rămâne valabil azi și mâine.

Și vântul va bate în rafale de până la 20 metri pe secundă. Izolat, va viscoli și se vor forma troiene, iar pe drumuri va fi ghețuș. În acest context, salvatorii îndeamnă populația, în special șoferii, să dea dovadă de mai multă prudență și responsabilitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram