/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Studiile clinice ale vaccinului Novavax împotriva Covid-19 indică o eficacitate de 89%

missing
29 ianuarie 2021, ora 09:14

Studiile clinice ale vaccinului anti-COVID-19 Novavax au arătat o eficacitate de 89,3%, a anunţat joi compania americană de biotehnologie într-un comunicat în care dă publicităţii rezultatele studiilor din faza a treia, etapă în care au fost implicate peste 15,000 de persoane, informează AFP, citat de agerpres.ro.

„NVX-CoV2373 are potenţialul de a juca un rol important în rezolvarea acestei crize globale de sănătate publică”, a declarat CEO-ul companiei, Stanley Erck.

Vestea mai puţin pozitivă este dată de anunţul potrivit căruia acest vaccin este mult mai puţin eficient împotriva variantei noului coronavirus identificate pentru prima dată în Africa de Sud, pe care oamenii de ştiinţă o consideră mai contagioasă.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că este o veste bună faptul că vaccinul Novavax s-a dovedit a fi eficient în studiile din Regatul Unit.

„Autoritatea noastră de reglementare a medicamentelor va evalua acum vaccinul, care va fi produs în Teesside (nordul Angliei). Dacă va fi aprobat, avem o comandă de 60 de milioane de doze” a scris pe Twitter premierul britanic, potrivit Reuters.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram