/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ „Am rămas dezamăgit”. Reacția edilului privind complexul multifuncțional din zona Circului

30 ianuarie 2021, ora 16:37

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că pe durata mandatului său, în zona Circului, nu va fi construit complexul multifuncțional, aprobat vineri, 29 ianuarie, printr-o decizie a Consiliul Național al Monumentelor Istorice.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a anunțat că va solicita concedierea lui Iurie Povar, consilier în domeniul arhitectură și urbanism, declarân că atâta timp cât va fi primar al Capitalei, proiectul nu va fi realizat.

„Am rămas dezamăgit de decizia luată ieri de membrii Consiliul Național al Monumentelor Istorice ce au votat pentru construcția unui complex de clădiri în zona Circului. Este zona de protecție a monumentelor de arhitectură națională. Am solicitat încetarea raportului de serviciu cu Iurie Povar, care recent a fost angajat în calitate de consilier în domeniul arhitecturii și urbanism în Cabinetul primarului general”, a scris Ceban pe Facebook.

„Atâta timp cât voi fi primar nu voi permite realizarea proiectului aprobat de Consiliul Național al Monumentelor Istorice. Poziția mea a fost clară de la bun început. Sunt pentru dezvoltarea orașului, a noilor zone, dar sunt contra ilegalităților”, a mai declarat Ion Ceban.

Amintim că, un nou complex multifuncțional cu parcări subterane va apărea în Capitală. Acesta va fi amplasat în apropiere de Circ. Un proiect în acest sens a fost aprobat vineri, 29 ianuarie, de către Consiliul Național al Monumentelor Istorice, care s-a întrunit într-o nouă componență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram