Serviciul Vamal al Republicii Moldova a venit cu noi detalii despre incidentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), unde un diplomat rus a încercat să scoată din țară peste 60 de mii de dolari, fără să îi declare.

„În data de 31 ianuarie 2021, în cadrul controlului de securitate al bagajelor de mână pe Aeroportul Internațional Chișinău, Serviciul Vamal a fost informat de către Poliția de Frontieră despre existența unor motive serioase să se creadă că bagajul personal al unui diplomat acreditat la Chișinău conține obiecte al căror export este interzis de legislația Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă emis de Serviciul Vamal.

Potrivit instituției, în urma controlului efectuat de către vameși cu acordul și în prezența diplomatului vizat, în bagajul acestuia au fost depistați bani, în valută străină, care nu au fost declarați și a căror valoare depășește suma maximă admisă de legislația Republicii Moldova pentru export în numerar.

În continuare cazul este cercetat de Serviciul Vamal, care întreprinde măsurile de rigoare pentru a stabili toate circumstanțele, după care va lua decizia corespunzătoare.

Anterior, ofițera de presă a Serviciului Vamal, Olesea Pușcașu, a confirmat că este vorba despre un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Amintim că, un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, împreună cu soția sa, ar fi încercat să scoată ilegal din R. Moldova peste 60 mii dolari SUA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!