/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Noi detalii despre incidentul de pe AIC, cu implicarea unui diplomat rus. Serviciul Vamal ar fost informat prealabil de Poliția de Frontieră

missing
02 februarie 2021, ora 17:35

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a venit cu noi detalii despre incidentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), unde un diplomat rus a încercat să scoată din țară peste 60 de mii de dolari, fără să îi declare.

„În data de 31 ianuarie 2021, în cadrul controlului de securitate al bagajelor de mână pe Aeroportul Internațional Chișinău, Serviciul Vamal a fost informat de către Poliția de Frontieră despre existența unor motive serioase să se creadă că bagajul personal al unui diplomat acreditat la Chișinău conține obiecte al căror export este interzis de legislația Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă emis de Serviciul Vamal.

Potrivit instituției, în urma controlului efectuat de către vameși cu acordul și în prezența diplomatului vizat, în bagajul acestuia au fost depistați bani, în valută străină, care nu au fost declarați și a căror valoare depășește suma maximă admisă de legislația Republicii Moldova pentru export în numerar.

În continuare cazul este cercetat de Serviciul Vamal, care întreprinde măsurile de rigoare pentru a stabili toate circumstanțele, după care va lua decizia corespunzătoare.

Anterior, ofițera de presă a Serviciului Vamal, Olesea Pușcașu, a confirmat că este vorba despre un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Amintim că, un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, împreună cu soția sa, ar fi încercat să scoată ilegal din R. Moldova peste 60 mii dolari SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram