/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Pavel Filip, despre ședința Parlamentului când va fi prezentat Guvernul Gavriliță: „Probabil noi nu vom participa la acest teatru al absurdului” 

missing
03 februarie 2021, ora 12:13

Fracțiunea parlamentară PDM, cel mai probabil, nu va participa la ședința Legislativului în timpul căreia Natalia Gavrilița va prezenta programul, spunând că situația este un ,,teatru al absurdului”.

„Este o situație stranie când un vicepreședinte de partid este desemnat la funcția de premier. Acest candidat face o declarație publică că va veni cu un program serios, dar, în același timp, partidul pe care îl reprezentă doamna Gavrilița, imediat, apare cu un anunț că nu va vota acest Guvern. Este o confuzie. Suntem într-un exercițiu de trișare politică. Am urmărit ce spun unii lideri politici. De data asta se depășesc liniile roșii. Cred că nu va fi votat acest Guvern. Președinta Maia Sandu trebuie să vină cu o adresare foarte sinceră către popor. Și să ne spună că dorește alegeri anticipare, dar până atunci vom avea bani de pensii, salarii, avem cine gestiona criza sanitară, vom obține vaccinul”, a declarat Pavel Filip în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Liderul PDM mai spune că fracțiunea pe care o reprezint, cel mai probabil, nu va participa la ședința plenară în timpul căreia va fi prezentat programul de guvernare al cabinetului propus de Natalia Gavrilița.

„Cel mai probabil, noi nu vom participa la acest teatru al absurdului, așa și o să-l numesc. Nu văd sensul să te duci, să adresezi întrebări, să obții răspunsuri, după care să nu votezi pentru că nu dorește să fie votat candidatul”, a adăugat Pavel Filip.

Natalia Gavrilița a fost desemnată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la funcția de prim-ministră pe data de 27 ianuarie curent. Ulterior, fracțiunea parlamentară PAS a anunțat că nu va susține acest Guvern, pentru a putea fi declanșate alegerile parlamentare anticipate. Și Platforma DA a declarat că nu va vota pentru acest Executiv. Alte fracțiuni au anunțat că vor discuta cu echipele lor pentru a putea lua o decizie în acest sens.

Fostul premier Ion Chicu și-a dat demisia pe data de 23 decembrie 2020 și a declarat că nu va asigura interimatul funcției.

Biroul Permanent al Parlamentului urmează să decidă data primei ședințe a Legislativului din această sesiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram