/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

/VIDEO/ Fracțiunea PAS din CMC cheamă edilul la raport. „Să ne explice de ce o întreprindere municipală a refuzat să presteze servicii pentru municipiu”

missing
04 februarie 2021, ora 14:40

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), solicită primarului general al Capitalei, Ion Ceban, să vină cu un raport în cadrul CMC în care să explice de ce o întreprindere municipală a refuzat să presteze servicii pentru Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 4 februarie, Angela Munteanu-Pojoga și Zinaida Popa, consiliere municipale PAS, au declarta că compania Pontem, care a apărut pe piața din Republica Moldova în octombrie 2018 și, în primele luni de activitate, a câștigat deja un contract prin care asigură cu alimente 66 de instituții de educație timpurie, primară, gimnazială și liceală din raionul Strășeni.

„Solicităm primarului Ion Ceban, în cel mai scurt timp, să realizeze o anchetă internă privind modul în care s-a organizat și desfășurat licitația pentru atribuirea contractului pentru alimentația elevilor din instituțiile de învățământ din sectorul Centru. Este clar că această licitație a fost totalmente trucată. Compania a fost inclusă într-o listă neagră în Lituania pentru că a furnizat lapte ce nu corespundea normelor de alimentație”, a explicat cosiliera PAS în CMC.

„În cazul a patru sectoare, caietul de sarcini prevede expres condiția că, participanții la licitație trebuie să aibă acei cinci ani de experiență în procesul de alimentare a copiilor. În cazul sectorului centru care este responsabil Combinatul alimentar școlar de pe lângă Întreprinderea municipală Piața Centrală, condiția este exclusă. Este organizată licitația, iar unicul participant și câștigător este o companie cu adresa juridică în Lituania, iar valoarea contractului este de aproape 14 milioane de lei”, a declarat Angela Munteanu, consilier PAS în CMC.

Totodată, PAS solicită ca edilul Capitalei să prezinte un raport în cadrul ședinței CMC în care să explice de ce întreprindere municipală refuză să presteze servicii Capitalei.

„Solicităm în termen de maxim trei săptămâni, să vină cu un raport în cadrul ședinței CMC, în care să explice de ce Combinatul Alimentar Școlar pe lângă Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” o instituție municipală, a refuzat să presteze servicii pentru municipiu. De ce Direcția a organizat și acceptat licitații cu vădite încălcări a principiilor concurențiale și în final să vină cu o soluție clară și viabilă pentru asigurarea unei alimentații sănătoase a copiilor”, a adăugat consiliera PAS, Zinaida Popa.

Amintim că, începând de la 1 februarie, în toate grădinițele din Capitală, copiii se alimentează în baza unui meniu-model unic. Micul dejun al copiilor trebuie să conțină în mare parte terciuiri, diferite tipuri de supe, carne de pui, de bovină, pește și legume.

Totodată, Ion Ceban a solicitat responsabilior să verifice dacă meniul este respectat în totalitate și să fie organizate controale inopinate la mai multe grădinițe din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram