/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Igor Dodon dă asigurări că Guvernul Gavriliță nu va fi votat: „Unii s-au pornit prin oraș să-și cumpere costume de miniștri, nu vă grăbiți”

missing
05 februarie 2021, ora 10:47

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, dă asigurări că Guvernul Gavriliță nu va fi votat de săptămâna viitoare. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„După cum am menționat, în aceste zile, noi nu vom vota Guvernul Gavriliță, și această decizie este definitivă. La sigur, doamna Gavriliță, puteți fi sigură că prim-ministru nu deveniți. Unii s-o pornit prin oraș să-și cumpere costume de miniștri. Nu vă grăbiți. Săptămâna viitoare o să aveți nevoie de aceste costume pentru a veni în Parlament și a răspunde la întrebările socialiștilor, la următoarea ședință care, cel mai probabil va fi joi”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii de vineri, cinci februarie.

Totuși, Igor Dodon susține că nu exclude votarea Guvernului, în a doua tentativă de înaintare a unui candidat, dacă socialiștii vor avea reprezentanți în acest Guvern.

„Noi putem să votăm un Guvern doar dacă suntem reprezentați de acest guvern. În caz dacă programul nostru se regăsește parțial sau integral în programul de guvernare, reprezentanți PSRM sau reprezentanți profesioniști pe care PSRM i-ar susține, atunci este sens să votezi un Guvern, dar așa care-i sensul”, a mai declarat liderul PSRM.

Anterior, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, de la TV8, Igor Dodon a declarat că în luna iunie vor fi alegeri anticipate, iar Guvernul Gavriliță nu va fi votat de fracțiunea socialiștilor.

Totuși, spune Dodon, fracțiunea PSRM va participa la ședința Parlamentului în care Natalia Gavrilița va prezenta lista miniștrilor și programul de guvernare.

Amintim că și fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au declarat că nu vor vota candidatul propus de Maia Sandu la șefia Executivului.

Totodată, și fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM), cel mai probabil, nu va participa la ședința Legislativului în timpul căreia Natalia Gavriliță va prezenta programul, spunând că situația este un ,,teatru al absurdului”.

Fostul premier Ion Chicu și-a dat demisia pe data de 23 decembrie 2020 și a declarat că nu va asigura interimatul funcției.

Deputații se întrunesc mâine, patru februarie, în prima ședință plenară din sesiunea primăvară-vară, iar ordinea de zi a ședinței Legislativului de mâine încă nu a fost publicată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram