/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Cum răspund Usatîi, Platon, avocații lui Șor și Plahotniuc la acuzațiile lui Kuzmin în dosarul „Laundromat”

missing
08 februarie 2021, ora 16:53

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și avocații lui Vlad Plahotniuc și a deputatului lui Ilan Șor au venit cu reacții la acuzațiile făcute împotriva lor de către unul dintre figuranții-cheie în dosarul „Laundromat” Oleg Kuzmin. În timp ce Usatîi susține că este o comadă politică, Platon spune că nu-l interesează acuzațiile care i se aduc.

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi: „Faptul că sunt vizat în dosarul „Laundromat” nu este altceva decât o comandă politică. Pe oamenii care au depus mărturii împotriva mea în acest dosar nici nu-i cunosc. Majoritatea din ei se află după gratii, precum și Kuzmin”.

Politicianul a spus că avocatul său a intrat în posesia denunțului, făcut tocmai pe 28 aprilie 2020 de către Oleg Kuzmin împotriva sa, pe care-l puteți vedea mai jos.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon: „Eu nici nu știu ce acuzații mi-au fost aduse. Nu mă voi mira dacă mă vor acuza de orice, asta nu-mi pasă, nu-mi este interesant și nu mă miră. Aceasta nu are nici o legătură cu adevărul”. Întrebat dacă se cunoaște cu Oleg Kuzmin, controversatul om de afaceri a spus că: „Îmi adresați întrebări care nu sunt etice și care pot deteriora unele evenimente”.

Între timp avocatul ex-democratului Plahotniuc spune că acuzațiile care i se aduc clientului său sunt niște calomnii. Avocatul lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac:  „Consider declarațiile făcute de către această persoană în adresa lui Vladimir Plahotniuc drept niște declarații calomnioase. Probabil scoase forțat ori nu trebuie să fii mare specialist în domeniul jurisprudenței ca să vezi cum este efectuată justiția în Federația Rusă”.

Iar avocatul lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, spune că nu cunoaște nimic despre acest „epizod și nu cunosc așa familie (n.r. Kuzmin) de aceea nu vă pot da nici un comentariu”.

Precizăm că presa rusă a scris că ancheta privind unul dintre figuranții-cheie în dosarul „Laundromat”, coproprietarul băncii „Expressul European” Oleg Kuzmin, a fost finalizată. Acesta și-a recunoscut vina și a depus mărturie în privința politicienilor moldoveni Renato Usatîi, Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, precum și a omului de afaceri Veaceslav Platon și a surorii sale, Elena Platon.

Dosarul lui Kuzmin, care este învinuit de spălare de bani în mărime de un miliard de dolari, este pregătit pentru procesul de judecată pentru examinare. În timpul desfășurării anchetei, Oleg Kuzmin ar fi ajuns la o înțelegere cu anchetatorii și și-a dat acordul pentru colaborare. Avocatul acestuia a declarat că clientul său a făcut cunoștință cu toate materialele cauzei penale și a semnat actele necesare.

 

Ancheta în cazul unui figurant în dosarul „Laundromat” din Rusia, finalizată. A depus mărturii împotriva lui Platon, Șor, Plahotniuc și Usatîi 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram