/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

/DOC/ Odnostalco cere autorităților din România să investigheze averea Alei Nemerenco: „Vrem să ne spună și DNA-ul românesc dacă „este om bun”

missing
09 februarie 2021, ora 16:04

La o zi după ce a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG), pentru ca acestea să verifice declarațiile de avere și interese personale ale consilierei prezidențiale în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, astăzi, deputatul socialist, Vladimir Odnostalco a anunțat că a adresat sesizări către Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Agenția Națională de Integritate din România. Odnostalco cere autorităților din România să verifice averea consilierei prezidențiale, Ala Nemerenco.

Potrivit deputatului socialist, familia Nemerenco ar deține în România pensiunea „Zimbrii Ceahlăului”, pe care, potrivit lui Odnostalco, consiliera prezidențială nu ar fi declarat-o.

„Averile și companiile ascunse de ochii lumii de către consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, ar trebui verificate și de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Agenția Națională de Integritate din România. În condițiile în care, în 2016, Ala Nemerenco a deținut funcția de consilier al ministrului român al Sănătății, Vlad Voiculescu, iar o parte din proprietățile și companiile tăinuite de ea se află în România, am cerut astăzi DNA-ului și ANI-ului din țara vecină să investigheze și ei încălcările înregistrate în raport cu doamna Nemerenco. Coincidență sau nu, dar veniturile unei companii din România a familiei Nemerenco au crescut brusc anume în 2016, când Ala Nemerenco a deținut funcția de consilier al ministrului român al Sănătății. Mai mult, pensiunea “Zimbrii Ceahlăului” a familiei Nemerenco, care nu a fost declarată de către consilierul prezidențial Nemerenco, dar care aparține familiei sale, a fost construită cu ajutorul fondurilor europene. Am cerut ca DNA să verifice și legalitatea utilizării fondurilor europene, în condițiile în care pensiunea familiei Nemerenco este una “de tip închis” și nici nu este clar profilul activității acesteia și menirea ei reală. Astfel, vrem să ne spună și DNA-ul românesc dacă Ala Nemerenco „este om bun”, cum încearcă să ne convingă Maia Sandu.”, a scris Odnostalco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că luni, 8 februarie, deputatul socialist, Vladimir Odnostalco a solicitat Procuraturii Generale (PG) și Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice averea și interesele ale consilierei prezidențiale în domeniul sănătății, Ala Nemerenco. În adresarea oficială alesul poporului a scris că a depistat mai multe lacune și neconcordanțe în ceea ce privește declararea completă a veniturilor și intereselor personale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram