/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

Socialistul Odnostalco cere de la ANI și PG să verifice averea și interesele consilierei Nemernco

missing
08 februarie 2021, ora 17:30

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a solicitat de la Procuratura Generală (PG) și Autoritatea Națională de Integritate (ANI) să verifice averea și interesele consilierei în domeniul Sănătății a președintei Maia Sandu, Ala Nemerenco. În adresarea oficială alesul poporului a scris că a depistat mai multe lacune și neconcordanțe în ceea ce privește declararea completă a veniturilor și intereselor personale. 

„Averea și interesele tăinuite ale consilierului Ala Nemerenco trebuie să fie subiect de investigație a ANI și a PG. Prea multe informații despre neconcordanțele în declarațiile de avere și interese ale Alei Nemerenco, prea multe întrebări legate de averile și companiile de peste hotare, inclusiv una în offshore. Societatea așteaptă răspuns la acestea, inclusiv ca urmare a unei verificări din partea ANI și a procurorilor. În calitate de deputat, am semnat astăzi o adresare oficială, în care am solicitat ANI și PG verificarea averii și intereselor Alei Nemerenco”.

Menționăm că deputatul Vladimir Odnostalco a participat astăzi la îmbrâncelile care au avut loc în fața sediului Partidului Socialiștilor (PSRM) între tinerii formațiunii și tinerii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În cadrul manifestației, deputatul a adus repetat acuzații consilierii cu privire la legalitatea diplomei de master a acesteia.

Anterior Ala Nemerenco a spus că atunci când a pus bazele fondării Școlii de Management în Sănătate Publică a mers la mai multe cursuri de pregătire în diferite țări anume cu scopul de a forma curricula acestei școli, cursuri care au fost echivalate cu diploma de master.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram