Vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandru Slusari solicită președintei Maia Sandu convocarea cât mai rapidă a Consiliului Suprem de Securitate unde să fie pus în discuție subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În cadrul aceleași conferințe de presă, Slusari a mai solicitat ca Procuratura Generală (PG) să inițieze o anchetă penală privind întoarcerea activelor statului, printre care și Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), chiar dacă deputatul susține că într-un răspuns oferit de PG, o astfel de anchetă privind concesionarea AIC este deja în derulare.

„Aeroportul este obiectiv strategic al Republicii Moldova. În 2013 o gașcă criminală, având susținerea la nivelul Guvernului și a Parlamentului, și-au bătut joc de țară și a deposedat Republica Moldova de aeroport. Criminalii trebuie să fie trași la răspundere. Aeroportul trebuie întors statului, fără negocieri și fără variante”, a mai adăugat deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

Anterior, Comisia parlamentară de anchetă care analizează modul de organizare și desfășurare a privatizărilor a solicitat Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să inițieze anchete penale, pentru a verifica cât de legale au fost acțiunile unor funcționari care au pregătit și au semnat acordul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Amintim că, Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani. Precedenta guvernare a promis să analizeze contractul semnat cu investitorii din Rusia și să verifice câți bani au adus aceștia la aeroport în ultimii ani. Și președintele de atunci, Igor Dodon, a declarat într-un interviu că există toate șansele ca Aeroportul Internațional Chișinău să fie întors statului, iar contractul de concesiune semnat cu „Avia Invest” să fie reziliat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!