/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Alexandru Slusari: Solicităm convocarea Consiliului Superior de Securitate pentru a fi discutat subiectul privind concesionarea Aeroportului

missing
15 februarie 2021, ora 14:46

Vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandru Slusari solicită președintei Maia Sandu convocarea cât mai rapidă a Consiliului Suprem de Securitate unde să fie pus în discuție subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În cadrul aceleași conferințe de presă, Slusari a mai solicitat ca Procuratura Generală (PG) să inițieze o anchetă penală privind întoarcerea activelor statului, printre care și Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), chiar dacă deputatul susține că într-un răspuns oferit de PG, o astfel de anchetă privind concesionarea AIC este deja în derulare.

„Aeroportul este obiectiv strategic al Republicii Moldova. În 2013 o gașcă criminală, având susținerea la nivelul Guvernului și a Parlamentului, și-au bătut joc de țară și a deposedat Republica Moldova de aeroport. Criminalii trebuie să fie trași la răspundere. Aeroportul trebuie întors statului, fără negocieri și fără variante”, a mai adăugat deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

Anterior, Comisia parlamentară de anchetă care analizează modul de organizare și desfășurare a privatizărilor a solicitat Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să inițieze anchete penale, pentru a verifica cât de legale au fost acțiunile unor funcționari care au pregătit și au semnat acordul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Amintim că, Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani. Precedenta guvernare a promis să analizeze contractul semnat cu investitorii din Rusia și să verifice câți bani au adus aceștia la aeroport în ultimii ani. Și președintele de atunci, Igor Dodon, a declarat într-un interviu că există toate șansele ca Aeroportul Internațional Chișinău să fie întors statului, iar contractul de concesiune semnat cu „Avia Invest” să fie reziliat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram