/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul are vești proaste de pe front

Ultima oră! Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea repetată a unui candidat la funcția de prim-ministru

missing
16 februarie 2021, ora 13:53

Curtea Constituțională respinge cererea de suspendare a acțiunii decretului președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, din 11 februarie curent privind desemnarea repetată a unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Ulterior, pe 23 februarie curent, începând de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale de examinare în fond depuse la Curte de Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki, deputați în Parlamentul Republicii Moldova. 

Decizia Curții Constituționale este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Sesizarea a fost depusă de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki.

Deputații socialiști au depus vineri, 12 februarie, o sesizare la CC prin care au cerut să fie verificată constituționalitatea decretului Maiei Sandu, care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Șefa statului a înaintat-o repetat pe Gavrilița la funcția de prim-ministră după consultările cu fracțiunile parlamentare, care au avut loc pe 11 februarie, la scurt timp după ce Guvernul Gavrilița a eșuat.

Consultările au fost organizate după ce două fracțiuni parlamentare și-au înaintat candidații lor la funcția de premier. Primul anunț a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, care a înaintat-o pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare. La scurt timp, și Platforma DA a desemnat un candidat, pe liderul formațiunii politice Andrei Năstase.

Totul se întâmpla în timp ce în plenul Legislativului era examinat programul guvernamental al Guvernului Gavrilița.

/DOC/ „Am depus sesizarea la CC”. Trei deputați socialiști cer verificarea constituționalității decretului prin Maia Sandu a desemnat repetat un candidat la funcția de premier 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram