/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Partidul Democrat rămâne fără doi primari din Ocnița. „Ne declarăm independenți”

missing
18 februarie 2021, ora 13:03

Primarii comunei Mihălășeni și Naslavcea din raionul Ocnița au semnat pe 18 februarie curent o declarație prin care au anunțat că pleacă din Partidul Democrat (PD), pe motiv că formațiunea a pierdut din încrederea alegătorilor. 

„Luând în considerare situația insolvenței în care se află în acest moment Partidul Democrat din Republica Moldova, dovadă fiind nivelul scăzut al încrederii alegătorilor, precum și din cauza schimbării cursului planificat inițial de către conducerea PDM, ne exprimăm dezacordul cu deciziile conducerii de anul trecut bazate pe interese personale înguste, care au dus la eșecul existenței ulterioare a Partidului Democrat ca formațiune politică independentă”, se arată în declarație.

Amintim că acestea nu sunt unicele plecări din formațiune. Pe 21 ianuarie curent primarul satului Egoreni Victor Mutruc și primarul satului Rudi Iurie Marian din raionul Soroca au revenit în echipa PD, după ce pe 15 ianuarie au părăsit formațiunea.

Tot la mijlocul lunii ianuarie consilierii Organizației Teritorială a Partidului Democrat din Soroca au anunțat că părăsesc formațiunea. Atunci conducerea PDM a declarat că deputatul Eugen Nichiforciuc, reprezentantul guvernului în teritoriu Vladimir Ceban și directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Vadim Curmei, ar fi făcut presiuni asupra acestora.

Reprezentantul guvernului în teritoriu Vladimir Ceban a respins acuzațiile și a declarat că nu știe despre ce este vorba. Acuzațiile au fost respinse și de către directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură Vadim Curmei și deputatul Eugen Nichiforciuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram