În semn de protest față de noile restricții impuse de CNESP, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că, săptămâna viitoare, pentru o zi va fi sistat transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv transportul privat, de peste 50%, în municipiul Chișinău.

„Această decizie vine ca reacție la aplicarea amenzilor pentru încălcarea p 4.4. al Hotărârii nr. 45 CNESP, dar și a discuției avute loc astăzi cu membrii CNESP, ministerelor responsabile din domeniul medicinei și economiei, precum și reprezentanții altor instituții publice”, a declarat președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Potrivit președintelui Consiliului APOTA, decizia privind ziua sistării transportului va fi adoptată astăzi la ședința de la ora 14-00 a Consiliului APOTA și va fi anunțată imediat după finalizarea ședinței.

Precizăm că pe data de 15 februarie curent, Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a anunțat că a prelungit starea de urgență din sănătate publică până pe 15 aprilie și a impus noi restricții, printre care și limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier raional, municipal și național.

În aceste condiții, numărul de pasageri în timpul unei călătorii trebuie redus la 50% .

/DOC/ După ce a fost prelungită starea de urgență, numărul pasagerilor în transportul public va fi redus cu 50 la sută

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!