/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

În semn de protest, vor să sisteze transportul de pasageri pentru o zi. Propunerea Asociației Transportatorilor, pusă în discuție în cadrul unei ședințe 

missing
18 februarie 2021, ora 12:42

În semn de protest față de noile restricții impuse de CNESP, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că, săptămâna viitoare, pentru o zi va fi sistat transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv transportul privat, de peste 50%, în municipiul Chișinău.

„Această decizie vine ca reacție la aplicarea amenzilor pentru încălcarea p 4.4. al Hotărârii nr. 45 CNESP, dar și a discuției avute loc astăzi cu membrii CNESP, ministerelor responsabile din domeniul medicinei și economiei, precum și reprezentanții altor instituții publice”, a declarat președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Potrivit președintelui Consiliului APOTA, decizia privind ziua sistării transportului va fi adoptată astăzi la ședința de la ora 14-00 a Consiliului APOTA și va fi anunțată imediat după finalizarea ședinței.

Precizăm că pe data de 15 februarie curent, Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a anunțat că a prelungit starea de urgență din sănătate publică până pe 15 aprilie și a impus noi restricții, printre care și limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier raional, municipal și național.

În aceste condiții, numărul de pasageri în timpul unei călătorii trebuie redus la 50% .

/DOC/ După ce a fost prelungită starea de urgență, numărul pasagerilor în transportul public va fi redus cu 50 la sută

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram