Caz cutremurător într-un liceu din Capitală. O elevă în vârstă de 15 ani, a ajuns la spital cu arsuri, după ce aceasta, împreună cu alți doi colegi, a turnat dezinfectant pe masă și i-au dat foc. Incidentul s-a întâmplat în după amiaza zilei de ieri, într-un liceu din Durlești. Adolescenta filma un experiment, pe care îl făcea împreună cu alți colegi, atunci când focul s-a extins, iar hainele ei au fost cuprinse de flăcări. Eleva a fost transportată de urgență la spital.

Ieri, după-amiază, trei elevi de la un liceu din Durlești, aflându-se în pauză, au decis să toarne dezinfectant pe masă și să-i dea foc. La un moment dat, flacără s-a extins, iar în unul dintre ei, mai exact o fată de 15 ani, a fost cuprinsă de flăcări. Aceasta a fost transportată de urgență la spital.

„Potrivit medicilor, fata de 15 ani a suferit arsuri de gradul 1,2 și 3 pe piept, mâini și coapsa stângă. La moment, aceasta este internată în secția de combustiologie și urmează un tratament, atât local, cât și general.”

„Ea a declarat că a fost incendiată în mod intenționat și abuziv. În rezultat, primește o leziune puternică cu flacără, gradul 1,2,3.”

Potrivit șefului secției, la moment, starea fetei este stabilă. „Starea la internare a fost de gravitatea medie. La moment, este stabilă, este în cunoștință absolută. Complicații ceva nu au survenit și primește îngrijirile medicale în secția de combustie.”

„Șeful secției a mai adăugat că, dacă pielea care a suferit arsuri nu se va restabili în decurs de 3 săptămâni, eleva va avea nevoie de un transplant. Totodată, pentru a evita asemenea incidente, în școli, copiii vor fi instruiți despre utilizarea corectă a soluției dezinfectante.

„În contextul celor întâmplate, chiar mâine, diriginții și doamna medic le va explica încă o dată elevilor pericolul utilizării incorecte a dezinfectantului și sperăm să nu se mai întâmple așa ceva.”

Potrivit administrației instituției, elevii implicați în incident, au o reușită școlară bună și anterior nu au fost în vizorul poliției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!