/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

/VIDEO/ Care este starea elevei de 15 ani care a fost cuprinsă de flăcări, în timp ce filma un experiment cu alți doi colegi

missing
18 februarie 2021, ora 23:03

Caz cutremurător într-un liceu din Capitală. O elevă în vârstă de 15 ani, a ajuns la spital cu arsuri, după ce aceasta, împreună cu alți doi colegi, a turnat dezinfectant pe masă și i-au dat foc. Incidentul s-a întâmplat în după amiaza zilei de ieri, într-un liceu din Durlești. Adolescenta filma un experiment, pe care îl făcea împreună cu alți colegi, atunci când focul s-a extins, iar hainele ei au fost cuprinse de flăcări. Eleva a fost transportată de urgență la spital.

Ieri, după-amiază, trei elevi de la un liceu din Durlești, aflându-se în pauză, au decis să toarne dezinfectant pe masă și să-i dea foc. La un moment dat, flacără s-a extins, iar în unul dintre ei, mai exact o fată de 15 ani, a fost cuprinsă de flăcări. Aceasta a fost transportată de urgență la spital.

„Potrivit medicilor, fata de 15 ani a suferit arsuri de gradul 1,2 și 3 pe piept, mâini și coapsa stângă. La moment, aceasta este internată în secția de combustiologie și urmează un tratament, atât local, cât și general.”

„Ea a declarat că a fost incendiată în mod intenționat și abuziv. În rezultat, primește o leziune puternică cu flacără, gradul 1,2,3.”

Potrivit șefului secției, la moment, starea fetei este stabilă. „Starea la internare a fost de gravitatea medie. La moment, este stabilă, este în cunoștință absolută. Complicații ceva nu au survenit și primește îngrijirile medicale în secția de combustie.”

„Șeful secției a mai adăugat că, dacă pielea care a suferit arsuri nu se va restabili în decurs de 3 săptămâni, eleva va avea nevoie de un transplant. Totodată, pentru a evita asemenea incidente, în școli, copiii vor fi instruiți despre utilizarea corectă a soluției dezinfectante.

„În contextul celor întâmplate, chiar mâine, diriginții și doamna medic le va explica încă o dată elevilor pericolul utilizării incorecte a dezinfectantului și sperăm să nu se mai întâmple așa ceva.”

Potrivit administrației instituției, elevii implicați în incident, au o reușită școlară bună și anterior nu au fost în vizorul poliției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram