/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

850 de mii de ruble rusești. Aleksei Navalnîi a fost amendat în dosarul privind „defăimarea unui veteran”

missing
20 februarie 2021, ora 18:48

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat și în dosarul privind „defăimarea unui veteran” și i-a fost aplicată o amendă în valoare de 850 de mii de ruble rusești, notează Meduza. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.

Tot astăzi, politicianul a participat și la un alt proces de judecată. Curtea de Apel de la Moscova a menținut decizia magistraților ruși care recent l-au trimis pe Navalnîi după gratii.

Venind din Germania unde a primit îngrijiri medicale după otrăvirea sa pentru care acuză Kremlinul, Aleksei Navalnîi a fost arestat la sosirea sa pe aeroport şi a fost condamnat pe 2 februarie la doi ani şi opt luni de închisoare. Este vorba de hotărârea prin care a fost transformată o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare pentru fraudă datând din 2014 într-o sentinţă fermă pentru încălcarea controlului său judiciar.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut săptămâna aceasta eliberarea activistului anticorupţie în vârstă de 44 de ani, argumentând că există un risc pentru viaţa acestui opozant care a supravieţuit in extremis unei otrăviri anul trecut.

Această decizie a fost imediat respinsă de Moscova, care deja ignorase apelurile în acest sens din partea Uniunii Europene, în pofida ameninţării cu noi sancţiuni.

Curtea de Apel de la Moscova menține decizia magistraților care l-au trimis după gratii pe Aleksei Navalnîi 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram