/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Ceartă între un preot și o vicepretoră. Motivul scandalului este o gheretă de la Ciocana

missing
20 februarie 2021, ora 09:20

Un preot și o vicepretoră se ceartă din cauza unei gherete. Este vorba despre un scandal, care s-a iscat, azi, la Ciocana, acolo unde au început să fie evacuate mai multe chioșcuri, conform unui ordin, emis anterior de primarul general. Când s-a ajuns la o gheretă, în care se vând jucării, preotul unei biserici din apropiere, căruia îi aparține aceasta, s-a conformat și a început demontarea. Însă, părintele s-a arătat deranjat că, în același timp, nu este evacuată și o altă gheretă, proprietara căreia ar fi vicepretora de sector, Elena Triboi. Deși anterior, câteva sute de locuitori din zonă au semnat o petiție, prin care au cerut ca aceasta să fie scoasă, ghereta a rămas nemișcată.

Vicepretorul sectorului Ciocana ne-a povestit că, astăzi, au fost emise actele necesare pentru a fi evacuate două gherete de pe bulevardul Mircea cel Bătrân. Din spusele lui, una dintre acestea, în care se vindeau jucării pentru copii, aparține preotului bisericii din apropiere, iar cealaltă, unde se comercializau fructe și legume – vicepretorei.

Juristul Preturii susține că întreprinderea servicii locative, care se ocupă de demontarea gheretelor, a fost presată să nu scoată chioșcul vicepretorei.

Între timp, însă, preotul căruia îi aparține ghereta cu jucării s-a conformat imediat deciziei și a chemat lucrătorii proprii, care au început demontarea.

Deranjat de situație, părintele ne-a povestit că, anterior, localnicii au adunat în jur de 500 de semnături și au solicitatat demontarea gheretei, dar fără succes.

Și fostul vicepretor al sectorului susține că a avut mai multe tentative de a scoate chioșcul, dar fără efect. Mai, mult acesta susține că funcționara căreia îi aparține acesta ar fi făcut parte anterior dintr-o comisie specială, care a avizat amplasarea gheretei în cauză.

Vicepretorul sectorului ne-a spus că va adresa un demers primarului general, unde va descrie situația. Am telefonat de mai multe ori la Pretura Ciocana pentru o recție, însă nimeni nu ne-a răspuns. Am încercat să o contactăm și pe vicepretora Elena Triboi, dar aceasta ne-a scris într-un mesaj că nu este ea responsabilă de evacuarea gheretelor. La începutul lunii ianuarie, Autoritatea Națională de Integritate a pornit un control pe numele acesteia pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese, care se desfășoară și până acum.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram