/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ „Vin la muncă fără pâine”. Muncitorii de la Calea Ferată Ocnița protestează față de întârzierile salariale

missing
22 februarie 2021, ora 09:31

Mai mulți angajați ai Căii Ferate de la Ocnița au organizat un protest, fiind nemulțumiți de faptul că nu au primit salariile de mai multe luni. Muncitorii spun că nu reușească să își mai acopere cheltuielile zilnice și cer să le fie achitate lefurile. 

Unul dintre muncitori a discutat la telefon cu directorul întreprinderii, Adrian Onceanu, cerându-i să vină la Ocnița pentru a discuta cu muncitorii. În răspuns, Adrian Onceanu a spus că încearcă să rezolve problema salariilor.

„Vin la muncă fără pâine. Nu am ce să mănânc”, a spus o protestatară.

Manifestații spun că vor veni să protesteze și la Parlament, pentru a fi auzite problemele cu care se confruntă. „Nu avem alte soluții. O mergem la Parlament”, a precizat o angajată a Căii Ferate.

„Oamenii nu au bani nici pentru produse alimentare. Peste tot avem datorii”, spune un alt muncitor.

Precizăm că anterior și alți muncitori din alte filiale au protestat față de restanțele salariale de la Celea Ferată. Angajații spuneau că nu au primit lefurile de patru luni.

Anterior, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat constituirea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Angajații CFM se plâng din nou că nu au primit salarii timp de două luni. „Oamenii nu mai au ce mânca” 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram