/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alexandru Tănase, despre decizia Curții Constituționale: „Maia Sandu ar urma să vină cu un nou decret”

missing
23 februarie 2021, ora 17:05

Fostul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova (CCM), Alexandru Tănase, susține că decizia Înaltei Curți, privind anunțarea decretului președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră, a fost declarat neconstituțional, este una previzibilă.

Solicitat de tv8.md pentru a comenta decizia CCM, Tănase a declarat că decizia CCM va pune capăt conflictului dintre instituția prezidențială și Parlament.

„Era o decizie mai mult sau mai puțin previzibilă. Este bine că s-a dezlegat această situație conflictuală între instituția prezidențială și Parlament. Acum urmează ca actorii politici să urmeze regulile de joc care sunt foarte clare. Trebuie să citim exact argumentele invocate de Curtea Constituțională”, a declarat fostul președinte al CCM, Alexandru Tănase.

În continuare, Alexandru Tănase susține că președinta Maia Sandu ar urma „să semneze un nou decret”. În ceea ce privește candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministră, propusă de cei 54 de deputați, „în cazul în care Maia Sandu are argumente în acest sens, poate respinge candidatura acesteia. Totuși putem vorbi ipotetitc”, a mai comentat ex-președintele Curții Constituționale.

Amintim că, decretul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră, este neconstituțional. Decizia a fost luată de către Curtea Constituțională, care a examinat astăzi sesizarea depusă de trei deputați socialiști, solicitând verificarea constituționalității decretului emis pe data de 11  februarie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram