/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ce spune Președinția despre licitația privind achiziția florilor și a compozițiilor florale

missing
23 februarie 2021, ora 18:45

Licitația privind procurarea florilor și compozițiilor florale pentru Președinție, lansată astăzi pe platforma achizitii.md este organizată conform legii, iar bugetul destinat procurării florilor și compozițiilor florale a fost micșorat. Declarația aparține secretarului general al Președinției, Andrei Spînu, care a explicat că achizițiile vor fi făcute doar la necesitate.

Andrei Spînu, secretarul general al Președinției: „Nu este o achiziție nouă, nu a mai fost nici o achiziție de flori. Conform legii se pune planul de achiziții, în care erau incluse flori de 280.000 de lei. Pe site-ul achizitii.md este o sumă mai mică, deja a fost redusă. Însăși faptul că noi facem achiziții nu înseamnă că vom procura. În funcție de necesitate, noi acum selectăm de la cine vom procura aceste flori, în cazul în care Președinția va avea nevoie.”

Spînu a explicat că decizia finală de procurare a florilor se va face în momentul în care instituția prezidențială va avea nevoie, iar cheltuielile de la Președinție vor fi publicate trimestrial.

„Dacă se va decide ca aceste flori să fie sădite, noi selectăm acum compania de la care ar putea să fie procurate. Nu este contractul propriu-zis. Noi vom publica trimestrial cheltuielile curente, să vedem cu cât a redus bugetul Președinției, ca să fim transparenți”, a adăugat secretarul general al Președinției.

Amintim că, pe platforma achizitii.md, astăzi, 23 februarie, a fost lansată licitația privind procurarea florilor și compozițiilor florale pentru Președinție. Potrivit platformei achiziții.md, pentru florile de sezon vor fi cheltuiți 66.000 de lei, iar pentru flori și compoziții florale, Președinția va achita 167.000 de lei. În total, instituția va achita 233.000 de lei. Ofertele vor fi depuse în perioada 1-5 martie, iar banii urmează a fi alocați din bugetul de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram