/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

PAS spune că va susține toate demersurile Președinției pentru anticipate

missing
23 februarie 2021, ora 21:24

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță că va susține necondiționat toate demersurile președintei Maia Sandu în căutarea soluțiilor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Anunțul a fost făcut pe 23 februarie curent, după ce șefa statului a venit cu o reacție, în legătură cu decizia Curții Constituționale (CCM) prin care decretul de înaintare a Natliei Gavrilița la funcția de prim-ministră a fost declarat neconstituțional, iar Maia Sandu a spus că la anticipate sau la referendum, oamenii își vor alge viitorul.

„Am luat act de decizia CCM. Este un conflict politic dintre două autorități ale statului – un Parlament nelegitim şi nereprezentativ pe de o parte şi un preşedinte votat de un milion de oameni, mandatat să lupte cu acest Parlament nelegitim şi nereprezentativ. Singura soluție sunt alegerile anticipate şi resetarea Parlamentului. Moldova nu poate fi lăsată pe mâinile lui Șor, Plahotniuc și Dodon. Moldova a trecut deja prin asta și toți cetățenii știu ce se întâmplă când hoții conduc statul – furtul miliardului, furtul aeroportului, sărăcie, scheme și abuzuri. Noi nu putem permite să ne întoarcem la acele vremuri. Atât timp cât un prim-ministru depinde de voturile lui Șor, Plahotniuc și Dodon în Parlament, activitatea acestuia este compromisă din start. Intenția acestor oameni nu este pentru a face legi, ci de a continua schemele și a fura cetățenii în continuare. Vom lupta alături de cetățeni pentru a scăpa Parlamentul și țara de hoți”, se arată într-un comunicat al PAS-ului.

Amintim că după decizia CCM, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Mihai Popșoi a spus că decizia de astăzi nu a hotărât criza politică, dar a agravat-o. Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat apelul privind asumarea guvernării, a chemat la negocieri partidele proeuropene și la consultări cu președinta Maia Sandu.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a declarat că decizia CCM a fost „dezlegare mult așteptată” și că fracțiunea pe care o reprezintă „nu va vota niciun Guvern susținut de Șor și transfugi”.

Liderul grupului „Pro Moldova” Andrian Candu speră că politicienii vor avansa în procesul de desemnare a unui premier, după decizia CCM.

Președintele socialiștilor Igor Dodon a declarat că magistraților a fost previzibilă, dar, în același timp alarmantă. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au spus că această decizie o obligă pe președintă să se supună deciziei Parlamentului și confirmă ceea ce era evident.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram