/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Transparency International Moldova își exprimă indignarea față de atacul lui Şor la adresa ambasadorului UE la Chișinău

23 februarie 2021, ora 11:05

Transparency International Moldova își exprimă indignarea în legătură cu „atacul lui Ilan Şor, figurantului principal din raportul Kroll privind frauda din sistemul bancar al Republicii Moldova, la adresa șefului Delegației Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, și învinuirile deplasate privind implicarea în afacerile interne ale Republicii Moldova”.

„Uniunea Europeană susține Republica Moldova din banii contribuabililor europeni, condiționând, pe bună dreptate, suportul prin atingerea progreselor în combaterea corupției, reformarea autentică a sistemului judiciar și recuperarea banilor fraudați din sistemul bancar – toate în beneficiul cetățenilor acestei țări. Aroganța pe care o manifestă pretinsul politician în asemenea declarații vorbește despre impunitatea pe care o asigură sistemul judiciar marilor corupți din această țară, îndepărtând-o de la parcursul european și compromițând astfel de valori precum sunt Legea și Justiția”, spun reprezentanții Transparency International Moldova.

După ce ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”, Șor s-a autosesizat și a lansat un atac la adresa oficialului.

„Comportamentul lui Peter Michalko este chiar de neînțeles. Oare activismul lui Michalko nu depășește eticheta diplomatică? Oare domnul diplomat, care ne învață cum să trăim în conformitate cu regulile și standardele europene, nu știe că și în Europa există termenul „prezumția nevinovăției?”, a scris pe Facebook Ilan Șor, care este anunțat în căutare internațională.

Peter Michalko: „Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară decid privind formarea Guvernului”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram