Transparency International Moldova își exprimă indignarea în legătură cu „atacul lui Ilan Şor, figurantului principal din raportul Kroll privind frauda din sistemul bancar al Republicii Moldova, la adresa șefului Delegației Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, și învinuirile deplasate privind implicarea în afacerile interne ale Republicii Moldova”.

„Uniunea Europeană susține Republica Moldova din banii contribuabililor europeni, condiționând, pe bună dreptate, suportul prin atingerea progreselor în combaterea corupției, reformarea autentică a sistemului judiciar și recuperarea banilor fraudați din sistemul bancar – toate în beneficiul cetățenilor acestei țări. Aroganța pe care o manifestă pretinsul politician în asemenea declarații vorbește despre impunitatea pe care o asigură sistemul judiciar marilor corupți din această țară, îndepărtând-o de la parcursul european și compromițând astfel de valori precum sunt Legea și Justiția”, spun reprezentanții Transparency International Moldova.

După ce ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”, Șor s-a autosesizat și a lansat un atac la adresa oficialului.

„Comportamentul lui Peter Michalko este chiar de neînțeles. Oare activismul lui Michalko nu depășește eticheta diplomatică? Oare domnul diplomat, care ne învață cum să trăim în conformitate cu regulile și standardele europene, nu știe că și în Europa există termenul „prezumția nevinovăției?”, a scris pe Facebook Ilan Șor, care este anunțat în căutare internațională.

Peter Michalko: „Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară decid privind formarea Guvernului”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!