Comisia de anchetă privind situația de la întreprinderea Calea Ferată a organizat audieri la care au participat și reprezentanți ai SIS, a declarat deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari. Parlamentarul a precizat că întreprinderea trebuie să fie declarată drept obiect strategic și să se subordoneze Guvernului. 

„Ieri, în cadrul comisiei de anchetă privind situația de la Calea Ferată a avut loc audierea reprezentanților SIS. M-am convins că singura soluție de salvare a întreprinderii ar fi ca Guvernul să declare urgent Calea Ferată drept obiect strategic cu subordonare directă executivului, fără participarea Agenției Proprietății Publice. Urmează să fie elaborat imediat un plan anticriză privind asanarea întreprinderii”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul a adăugat că, în caz contrar, Calea Ferată riscă să fie falimentată în câteva luni.

Amintim că luni, 22 februarie, de la primele ore ale dimineții, angajații întreprinderii „Calea Ferată” Ocnița au protestat față de întârzierile salariale. Angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat, astăzi, liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii pentru câteva luni și spun că, la rândul lor, nu au cu ce să achite serviciile comunale, creditele și chiar hrana pentru familii.

Procuratura Anticorupție a demarat o investigație pentru a descoperi pretinse ilegalități comise la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”. La fel, Parlamentul a instituit Comisia de anchetă privind analiza situației economico-financiare de la întreprindere. Comisia este formată din nouă membri și are la dispoziție 60 de zile, pentru a veni cu un raport. Datoriile întreprinderii Calea Ferată a Moldovei se ridică la aproape 460 de milioane de lei, dintre care aproape 70 de milioane de lei reprezintă datoriile salariale. Anterior, reprezentanții CFM analizau propunerea ca circulația trenurilor să fie suspendată pentru o perioadă, iar în jur de 1000 de angajați să fie concediați.

/VIDEO/ Angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!