/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alexandr Slusari: „Guvernul trebuie să declare urgent Calea Ferată drept obiect strategic. Întreprindere riscă să falimenteze” 

missing
24 februarie 2021, ora 09:49

Comisia de anchetă privind situația de la întreprinderea Calea Ferată a organizat audieri la care au participat și reprezentanți ai SIS, a declarat deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari. Parlamentarul a precizat că întreprinderea trebuie să fie declarată drept obiect strategic și să se subordoneze Guvernului. 

„Ieri, în cadrul comisiei de anchetă privind situația de la Calea Ferată a avut loc audierea reprezentanților SIS. M-am convins că singura soluție de salvare a întreprinderii ar fi ca Guvernul să declare urgent Calea Ferată drept obiect strategic cu subordonare directă executivului, fără participarea Agenției Proprietății Publice. Urmează să fie elaborat imediat un plan anticriză privind asanarea întreprinderii”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul a adăugat că, în caz contrar, Calea Ferată riscă să fie falimentată în câteva luni.

Amintim că luni, 22 februarie, de la primele ore ale dimineții, angajații întreprinderii „Calea Ferată” Ocnița au protestat față de întârzierile salariale. Angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat, astăzi, liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii pentru câteva luni și spun că, la rândul lor, nu au cu ce să achite serviciile comunale, creditele și chiar hrana pentru familii.

Procuratura Anticorupție a demarat o investigație pentru a descoperi pretinse ilegalități comise la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”. La fel, Parlamentul a instituit Comisia de anchetă privind analiza situației economico-financiare de la întreprindere. Comisia este formată din nouă membri și are la dispoziție 60 de zile, pentru a veni cu un raport. Datoriile întreprinderii Calea Ferată a Moldovei se ridică la aproape 460 de milioane de lei, dintre care aproape 70 de milioane de lei reprezintă datoriile salariale. Anterior, reprezentanții CFM analizau propunerea ca circulația trenurilor să fie suspendată pentru o perioadă, iar în jur de 1000 de angajați să fie concediați.

/VIDEO/ Angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram