/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Igor Dodon: „PSRM va contacta reprezentanții fracțiunilor și grupurilor parlamentare pentru a începe un dialog”

missing
24 februarie 2021, ora 10:29

Partidul Socialiștilor va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni. Despre aceasta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, care a menționat că „PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog. Aceasta așteaptă de la noi majoritatea cetățenilor țării”.

„Doar dialogul va permite Republicii Moldova să depășească această criză politică și constituțională de proporții Partidul Socialiștilor din Republica Moldova constată, cu regret, că din cauza poziției șefului statului, țara noastră intră într-o criză politică și constituțională profundă. Efectele negative ale acestei crize se fac deja simțite în toate domeniile vieții, inclusiv prin scumpirea repetată a carburanților, care provoacă noi creșteri de prețuri în lanț, nemulțumiri sociale și proteste”, a declarat Igor Dodon.

În context, liderul PSRM a menționat că „Președinția sfidează în mod repetat Legea Supremă a statului, ceea ce nu poate rămâne fără consecințe grave pentru Republica Moldova. Criza în care ne împinge insistent președintele Maia Sandu afectează în mod acut domeniile social și economic, ca urmare, se înrăutățește viața fiecărui cetățean al țării. Aprofundarea și prelungirea perioadei în care Moldova se va afla în totală incertitudine doar vor accentua problemele pentru oameni. Toate acestea vin pe un val nou în creștere de pandemie, care lovește puternic țara noastră”.

Amintim că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat că astăzi Platforma DA a demarat procesul de discuții cu celelalte partide pro-europene Declarația a fost făcută în cadrul unui live pe o rețea de socializare.

Astăzi, și Partidul Politic „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” își reiterează susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru postul de prim-ministru.

Curtea Constituțională a declarat ieri neconstituțional decretul Maiei Sandu prin care a numit-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Potrivit deciziei CC, fracțiunile parlamentare ar urma să aibă consultări cu președinta Republicii Moldova. După anunțul făcut CC, șefa statului a declarat că „nu avem dreptul să ținem capturate instituțiile statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor alege viitorul”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram