De la primele ore ale dimineții au loc percheziții în mai multe penitenciare din Republica Moldova. Potrivit informațiilor, perchezițiile sunt efectuate în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, acțiunile fiind autorizate de magistrați.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Operațiunea este realizată cu suportul DDS „Pantera” a ANP, INI, securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului 15 fiind asigurată de către BPDS „Fulger”.

Amintim că, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS, care au cerut mandat de arestare  pentru directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova. Astfel Serghei Demcenco a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Serghei Demcenco a fost reținut luni, 15 februarie, și este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale. Acesta riscă până la opt ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!