/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Noi informații despre perchezițiile matinale: Procurorii efectuează verificări în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova

missing
24 februarie 2021, ora 09:15

De la primele ore ale dimineții au loc percheziții în mai multe penitenciare din Republica Moldova. Potrivit informațiilor, perchezițiile sunt efectuate în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, acțiunile fiind autorizate de magistrați.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Operațiunea este realizată cu suportul DDS „Pantera” a ANP, INI, securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului 15 fiind asigurată de către BPDS „Fulger”.

Amintim că, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS, care au cerut mandat de arestare  pentru directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova. Astfel Serghei Demcenco a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Serghei Demcenco a fost reținut luni, 15 februarie, și este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale. Acesta riscă până la opt ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram