Vaccinul împotriva Covid-19 de la Pfizer și Moderna nu va ajunge prea curând în Republica Moldova. Potrivit președintei Maia Sandu, aceste două companii nu și-au dat acordul pentru ca țara noastră să primească donații de vaccin. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV.

„Pfizer și Moderna încă nu și-au dat acordul pentru ca Moldova să primească donații de vaccin din cauza imaginii Moldovei și Justiției de aici, deși negocierile au fost începute in primul rand anume cu aceste companii. Am reușit sa obținem acordul de la AstraZeneca. E foarte greu să negociem. Este principala noastră preocupare, iar acesta va veni prin donație din partea României. Este vorba de cele 20.000 de doze pentru 10 mii de medici”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că, Guvernul României a aprobat oferirea primului lot de vaccinuri anti-covid R. Moldova. Acesta include 20 de mii de doze. Inițial autoritățile R. Moldova spuneau că primele vaccinuri în Republica Moldova urmează să ajungă la mijlocul lunii februarie curent, după care, acești termeni au fost extinși, astfel, au parvenit informații de la COVAX, platforma prin care sunt distribuite vaccinurile, precum că primele doze vor ajunge la sfârșitul acestei luni.

Anterior, Maia Sandu a declarat că vaccinurile din România care trebuiau să ajungă la noi în țară întârzie pe motiv că producătorii nu au oferit deocamdată un acord, ministrul de Externe al României Bogdan Aurescu a spus că sunt și o serie de acorduri care trebuie încheiate.

Președintele român Klaus Iohannis a anunțat că România va furniza R. Moldova un lot de 200 de mii de vaccinuri anti-COVID-19 la 29 decembrie 2020 cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău. Pe 28 ianuarie o delegație a României a avut discuții cu autoritățile din R. Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!